L’Entesa per Sabadell valora que el tancament de la televisió local és una pèrdua per la ciutat

Canal Català Vallès ha decidit tancar en les properes setmanes els estudis del carrer de Calderón de la nostra ciutat i traslladar tota la seva producció a Barcelona. Aquesta decisió posa punt i final a la pionera aventura de la televisió local sabadellenca.

Fa més de trenta anys un grup de sabadellencs van crear Televisió de Sabadell, seguint les passes de la televisió de Cardedeu. Va ser la segona televisió local de tot l’estat i va esdevenir un model de televisió per a moltes altres emissores locals de Catalunya i de la resta de l’estat. En aquells moments TV3 encara no s’havia creat.

Televisió de Sabadell va ser el contrapunt informatiu a la uniformitat de la televisió pública estatal, oferint una informació televisiva lliure, plural i de proximitat. Tot un repte en temps difícils i va representar una alternativa amb una clara voluntat de servei informatiu de la vida sabadellenca. Amb el temps aquella televisió va convertir-se en Canal 50, Canal Català i finalment Canal Català Vallès que és qui ha posat punt i final a l’aventura de televisió local.

Al marge de compartir o no l’actual programació i del model televisiu que actualment oferia, des de l’Entesa per Sabadell lamentem que Canal Català Vallès hagi decidit tancar les instal·lacions de Sabadell i traslladar tota la producció a Barcelona, ja que aquesta decisió representa la pèrdua d’un projecte d’informació de proximitat i d’implicació en la realitat ciutadana.

Confiem que aquesta situació sigui transitòria i es puguin emprendre nous projectes de televisió local, amb una informació de qualitat, plural i propera als interessos informatius dels sabadellencs i sabadellenques.