L’Entesa per Sabadell demana que les retribucions dels càrrecs electes no superin els barems de la funció pública

En defensa d’una gestió austera del diner públic, i per fer palesa la voluntat política de destinar el màxim del pressupost als serveis a la ciutadania, l’Entesa per Sabadell demana que els sous dels càrrecs polítics no superin la màxima retribució establerta per la Generalitat de Catalunya per a la funció pública que actualment és inferior als 65.000 €, una xifra que queda molt per sota dels 81.576 € que cobrarà l’alcalde.

L’Entesa per Sabadell valora positivament la rebaixa d’un terç del cost del govern respecte de l’inici del mandat 2007-2011, però recorda que aquest cost ja s’havia reduït el 2010 en aplicació del Pla d’Austeritat i, per tant, la rebaixa actual és únicament del 7%.

D’altra banda, cal recordar que aquest estalvi es produeix sobretot per la reducció del nombre de tinències d’alcaldia i de càrrecs eventuals, més que no pas per una disminució destacable de les retribucions. És a dir, s’ha simplificat l’estructura del govern en la línia que havíem reclamat ja l’any 2007, quan vam valorar que aquesta estava sobredimensionada. De fet, considerem que encara es podria haver estalviat més perquè no està justificat que un govern format per 13 membres compti també amb 11 càrrecs de confiança amb elevades retribucions.

En el ple municipal del 27 de juny, l’Entesa per Sabadell va votar en contra de l’acord de les retribucions perquè, malgrat suposar un estalvi respecte del 2007, es mantenen en uns nivells que considerem excessius, especialment en un context de crisi que afecta directament tant l’Ajuntament com gran part dels sabadellencs i sabadellenques.