L’Entesa per Sabadell vol garanties de què s’executaran les obres de soterrament de les vies entre Gràcia i Can Feu

RP 110429 FGC

RP 110429 FGCDes de l’Entesa per Sabadell valorem positivament que la tuneladora del túnel del perllongament dels FGC hagi arribat ja a l’estació de la Creu Alta.

Aquesta satisfacció contrasta amb el temor de què no s’executin les obres del soterrament entre l’estació de Gràcia i el terme de Sant Quirze del Vallès.

Aquesta obra no és una obra qualsevol, ja que té un important efecte sobre l’espai públic: ha de permetre l’eliminació de l’actual barrera que representen les vies del tren i la creació d’un passeig en el seu lloc. Una millora molt esperada, especialment als barris de Gràcia i de Can Feu.
Es tracta d’una obra sobre la que recau un compromís de tota la ciutat i de la pròpia Generalitat perquè es realitzi. Així el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat va anunciar que l’Estudi Informatiu d’aquest tram sortiria a exposició pública abans de finalitzar l’any 2010.

Una vegada més però, els compromisos se’ls ha emportat el vent i l’estudi informatiu no ha sortit a la llum pública, desconeixent-se completament en quin punt es troba la seva tramitació.

Per aquest motiu, fa més d’un mes, l’Entesa per Sabadell va adreçar-se al Director General de Transport i Mobilitat, Sr. Ricard Font Hereu, per mantenir una reunió al respecte. La resposta per part de la Generalitat ha estat el més absolut silenci.

Per la seva banda, el govern municipal mostra un absolut desinterès per aquesta obra i no ha fet res al respecte. Per exemple, la Comissió de seguiment de Ciutat de les obres no s’ha convocat des del mes de desembre de 2009, malgrat les reiterades peticions de l’Entesa per Sabadell per tal que s’informés puntualment de les novetats sobre aquestes obres.

Aquesta situació porta a posar en dubte si realment hi ha voluntat de realitzar el soterrament del tram entre l’Estació de Gràcia i Sant Quirze del Vallès o que quedarà com una proposta de fum més.

Davant d’aquesta incertesa l’Entesa per Sabadell emplaça a CiU i al PSC a mantenir una reunió conjunta amb el Director General de Transport i Mobilitat, amb la finalitat d’obtenir les garanties necessàries perquè el soterrament fins Sant Quirze sigui una realitat quan abans millor.