L’Entesa per Sabadell no accepta cap retallada a l’Hospital del Parc Taulí i crida a la mobilització

L’Entesa per Sabadell va sol·licitar a la direcció del Parc Taulí la informació detallada sobre l’abast de les mesures que la Conselleria de Sanitat de la Generalitat tenia previstes aplicar a l’Hospital.

Després de conèixer les mesures que la Generalitat pensa imposar a l’Hospital del Parc Taulí, l’Entesa per Sabadell considera que són absolutament inadmissibles ja que tindran uns efectes molt negatius cap els usuaris i cap els professionals de la sanitat.

La Generalitat pretén disminuir 14 milions del pressupost anual, un 7,53 % de la contractació anual, eliminant part dels serveis, afectant als salaris i contractacions de personal:

 Tancament de llits: 24 a Santa Fe i 34 a la Residència Albada

 Tancament provisional de més de 100 llits, entre els quals de pediatria, salut mental, UCI,…

 Tancament del 10 % de les consultes externes

 Reducció intervencions quirúrgiques no vitals

 Reducció del 10 % de proves diagnòstiques

 Reducció salarial de tots els professionals

 Reducció del personal de suplències

 etc.

Aquestes retallades, basades únicament en la disminució pressupostària, tindran una repercussió directa molt negativa a la qualitat assistencial dels usuaris i usuàries, amb un augment de les llistes d’espera, un major col·lapse dels serveis d’urgència i una major pressió laboral cap els treballadors i treballadores.

A més, aquests nous efectes els hem d’afegir a una situació de partida ja molt crítica amb un dèficit que el Parc Taulí ve patint des de fa molts anys, amb llargues llistes i dèficits estructurals que havien de resoldre les noves infraestructures sanitàries com l’Hospital Ernest Lluch, també paralitzat.

Des de l’Entesa per Sabadell no acceptem que la mala gestió de les finances de la Generalitat es vulgui resoldre a base de retallades socials, afectant els serveis bàsics i els drets fonamentals com l’assistència sanitària.

Amb aquesta nova agressió la Generalitat de Catalunya posa de relleu el poc interès que té per a la sanitat pública, per la seva qualitat i per la salut de les persones. Davant d’aquesta situació l’Entesa per Sabadell demana a la ciutadania que no és resigni acceptant aquesta retallada i els anima mobilitzar-se en defensa de la sanitat pública.