L’Entesa per Sabadell denuncia l’ intervencionisme de l’alcalde Manuel Bustos a la revista cultural Quadern

Fa pocs dies s’ha materialitzat la crisi oberta a la revista Quadern amb la dimissió del seu director i de la pràctica totalitat dels caps de secció que, de manera desinteressada, han fet possible l’aparició aquesta publicació sabadellenca durant més de 30 anys.

Quadern és una revista, fins ara prestigiosa, fundada l’any 1978 per l’editor Joan Cuscó i que actualment pertany a la Fundació Ars. Dedicada a l’activitat cultural de Sabadell Quadern ha gaudit sempre d’una absoluta independència en relació els aparells polítics.

La dimissió de tot l’equip redactor es deu, segons les informacions fetes públiques, a la publicació en el darrer número d’una entrevista amb pretensions intel·lectuals feta a l’alcalde Manuel Bustos per la Sra. Montse Barderi. Aquesta entrevista hauria estat imposada sense el consentiment de l’equip redactor de la revista, i aparentment el propi alcalde la va anunciar com a esdeveniment en el seu perfil de facebook dies abans que el director en tingués coneixement.

L’Entesa per Sabadell considera molt greu aquest fet i esdevé una mostra més de l’intervencionisme permanent que el partit del govern i els seus servidors pretenen exercir a la societat civil i les seves entitats per beneficiar els interessos polítics de l’alcalde i del PSC. Un intervencionisme que porta únicament a la pèrdua de la independència i de la credibilitat de les entitats i de les persones que les dirigeixen, però que a mig termini comporten el més absolut empobriment social i cultural de la nostra ciutat.

Des de l’Entesa per Sabadell denunciem aquesta nova pràctica intervencionista i demanem que l’alcalde doni explicacions públiques de la seva actuació en aquest afer i assumeixi les responsabilitats per la crisi inferida a la revista Quadern i pels greuges ocasionats.

Finalment, volem felicitar al dimissionari equip de redacció de la revista Quadern per la seva actitud coherent davant d’una imposició que han considerat del tot inacceptable.