L’Entesa per Sabadell considera inacceptable l’endarreriment de l’obertura del CAP de Gràcia i reclama la convocatòria urgent de la Comissió de seguiment del Consell de Salut

Tal i com l’Entesa ve reclamant, és del tot urgent l’obertura del nou CAP de Gràcia, per a donar un millor servei assistencial al barri de Gràcia i al districte cinquè, tal i com estava previst. El Pla Sanitari del Vallès Occidental de 2005 preveia que aquest equipament entrés en funcionament l’any 2009.

Les paraules del responsable territorial del Servei Català de la Salut, Dr. Joan Perellada, en els mitjans de comunicació, anunciant que l’obertura del CAP no es duria a terme fins a finals de l’any 2011 són del tot inacceptables. Aquest nou endarreriment d’uns mesos s’acumula al temps de retard, perquè fa anys que s’hauria hagut de construir aquest CAP.

Des de l’Entesa per Sabadell no acceptem la situació econòmica de la Generalitat com a excusa per no acabar, equipar i obrir el nou centre, ja que es tracta d’una obra programada en els pressupostos dels anys anteriors a l’actual. Per altra banda no acceptem que les retallades pressupostàries recaiguin en els serveis públics i les despeses socials.

L’Entesa reclama la immediata posada en funcionament del CAP de Gràcia sense més dilacions i la convocatòria urgent de la Comissió de seguiment del Consell municipal de Salut, que és l’òrgan on els responsables del Servei Català de la Salut han de donar les explicacions sobre els veritables motius que impedeixen la seva obertura.

Finalment reclamem al govern municipal que s’impliqui en els temes que realment afecten la ciutat i treballi perquè el CAP de Gràcia i altres equipament paralitzats no pateixin més dilacions de la seva posada en funcionament.