L’Entesa per Sabadell reclama que s’elabori el Pla Director de la Policia Municipal

L’Entesa per Sabadell lamenta que no s’hagi elaborat el Pla Director de la Policia Municipal que es va anunciar al gener de 2008, fa més de tres anys. En el seu moment el Tinent d’alcalde de Serveis Centrals Sr. Joan Manau i l’ intendent de la Policia Municipal, Sr. Josep Miquel Duran, van exposar les línies estratègiques del pla que es començava a elaborar i van explicar que s’elaborarien plans específics, com ara la Carta de Serveis, l’Oci nocturn, etc.

No obstant això, el cert és que no s’ha avançat en la definició del model de policia que necessita la ciutat i que encara no s’han elaborat cap dels plans específics. L’Entesa per Sabadell considera que el govern del PSC no té cap intenció de definir el model la policia municipal per poder fer i desfer en funció dels seus interessos del moment i al marge d’un full de ruta acordat per totes les parts. Aquesta és la raó per la qual ha abandonat la política de proximitat i ha potenciat la fragmentació del cos en diferents unitats i oficines que fa que, en realitat hi hagi pocs agents al carrer i encara menys en els barris.

L’Entesa per Sabadell defensa el model de policia de proximitat, que conegui molt bé el territori, amb presència al carrer, i que treballi sobretot de cara a la prevenció i no únicament de manera reactiva, que pugui desenvolupar les funcions de policia administrativa, vetllant pel compliment de llicències i el compliment de les ordenances de sorolls, etc.

El govern copia propostes de l’Entesa per Sabadell

D’altra banda, l’Entesa està satisfeta pel fet que l’alcalde hagi anunciat la seva voluntat de crear 3 prefectures a la ciutat, perquè, de fet, aquesta va ser una de les propostes que va fer l’Entesa en el seu programa de govern 2007-2011 en matèria de seguretat ciutadana. En aquest sentit, entenem la descentralització de la policia municipal com un element de proximitat, per aconseguir una atenció més propera.