L’Entesa per Sabadell reclama a l’alcalde explicacions sobre el desmantellament del Punt del Voluntariat de Can Balsach

L’Entesa per Sabadell va reclamar a l’alcalde en el ple municipal del passat dimarts una explicació sobre el tancament fulminant del Punt del Voluntariat que estava situat al Centre Cívic de Can Balsach.

El Punt del Voluntariat i la Xarxa d’Intercanvis de Serveis Socials van néixer fa aproximadament tres anys i havien esdevingut un referent per al voluntariat. D’acord amb dades del propi Ajuntament, en el primer semestre de 2010 el Punt del Voluntariat va atendre 806 usuaris, dels quals 322 van ser particulars i la resta entitats. Per la seva part, la Xarxa d’Intercanvi està formada per 220 persones actives, que intercanvien coneixements o objectes de forma altruista, fomentant la solidaritat i la cohesió social.

Malgrat el passat 14 de desembre es va celebrar l’acte de reconeixement al Voluntariat, en què l’alcalde va destacar els valors d’aquest col·lectiu, només 48 hores després l’equip de govern prenia la decisió sobtada de tancar aquests serveis.

Aquest canvi de criteri, que no s’ha posat en coneixement dels grups municipals en cap moment, va generar lògicament malestar entre les entitats i persones usuàries d’aquests serveis.

Davant de la pregunta de l’Entesa per Sabadell sobre la continuïtat d’aquests serveis, l’alcalde, visiblement molest, va respondre que el Punt del Voluntariat no es tanca, sinó que canvia i es gestionarà d’una altra manera. L’Entesa lamenta la manca de concreció d’aquesta resposta i manifesta la seva preocupació per la continuïtat real dels serveis que sospitem que poden quedar diluïts en algun altre departament municipal.

Per altra banda l’Entesa lamenta la manca de transparència i la política erràtica del govern del PSC amb una gestió dels afers municipals d’esquena als interessos de la ciutat.

L’Entesa per Sabadell insisteix en la bona acceptació d’aquests dos serveis i demana a l’equip de govern que es continuïn oferint en les millors condicions possibles per a les entitats i persones usuàries.