L’Entesa per Sabadell vol que la Mostra de Cinema Català recuperi l’esperit inicial de promoció de cinema en català

L’Entesa per Sabadell reclama que es respecti l’esperit inicial del Cicle de Cinema Català, que va néixer fa onze anys amb l’objectiu de promoure la programació de pel·lícules en català.

La problemàtica sorgeix amb el canvi d’organitzadors del Cicle, anteriorment a càrrec del Centre de Normalització Lingüística juntament amb Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua, que ha passat a ser organitzat per Cine Club, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Aquest canvi ha significat passar de fer cinema en català a cinema fet a Catalunya i s’ha desestimat el cinema del País Valencià i de les Illes.

La regidora de l’Entesa Virginia Domínguez va plantejar aquesta qüestió en el Consell del Consorci de Normalització Lingüística el passat dilluns i va demanar que es traslladés a l’organització del cicle el malestar pel canvi d’orientació.

L’Entesa es va interessar per aquest fet, arran de la denúncia que van fer el dia 30 Òmnium Cultural de Sabadell i la Plataforma per la Llengua del Vallès Occidental, que van alertar de què enguany només dues de les cinc pel·lícules projectades eren en català.

L’Ajuntament de Sabadell és una de les entitats col·laboradores en la Mostra de Cinema Català, que actualment organitza Cineclub Sabadell, i com a tal ha de poder incidir en el caràcter d’aquesta activitat que formava part fins ara de les accions de promoció de la llengua catalana i de difusió del cinema produït en català i que s’ha transformat en una mostra de cinema de Catalunya, sense cap tipus de criteri lingüístic.