L’Entesa visita Ca n’Oriac i Torreguitart en una nova edició del projecte El Sabadell que volem

SBDqvolemCanOriacTorreg1

L’Entesa per Sabadell va organitzar el passat dissabte 6 de novembre una visita als barris de Ca n’Oriac i Torreguitart en el marc del projecte El Sabadell que volem, un procés d’interacció amb el territori, bastit en dos eixos: un de territorial i un altre de temàtic.

SBDqvolemCanOriacTorreg1A través d’aquest cicle, del qual aquesta n’és la setena visita, l’Entesa vol ampliar el contacte amb les diferents realitats socioeconòmiques i socioculturals de la ciutat. L’objectiu d’aquest procés és treballar per conèixer les necessitats actuals de la ciutat i per donar a conèixer el projecte de l’Entesa. Aquest treball permet també aprofundir sobre el model de ciutat que volem a partir de la presa de contacte amb la realitat de la ciutat.

Una delegació de l’Entesa per Sabadell va visitar el passat dissabte els barris de Ca n’Oriac i Torreguitart per tal de conèixer aquest sector i les inquietuds de les seves entitats. Després d’una primera exposició a partir de la tasca prèvia d’estudi dels barris, els participants van fer un recorregut a peu, partint del Centre Cívic de Ca n’Oriac, passant pel Pavelló Nord, el Camp de Futbol de Ca n’Oriac, l’escola Calvet d’Estrella, la Plaça del Pi, la Plaça Farell, la Masia de Ca n’Oriac, el carrer Vallespir, les obres dels Ferrocarrils a la plaça Espanya i el local de l’AV Torreguitart.

SBDqvolemCanOriacTorreg2Durant la sessió es van fer paleses reivindicacions d’aquests dos barris que també ha defensat l’Entesa per Sabadell, com ara la rehabilitació de la Masia de Ca n’Oriac, el soterrament del tram nord de la via de Renfe, la qualitat de l’espai públic, o una bona solució per a la Plaça Espanya a partir de les obres dels FGC. També s’han posat de manifest que cal establir polítiques a favor de garantir la cohesió social i la millora de les condicions d’habitatges en diverses zones de Ca n’Oriac.

En els seus gairebé 12 anys d’existència, l’Entesa per Sabadell ha dut a terme un intens treball a favor de la ciutat, amb rigor i amb coherència, que ha implicat un extens coneixement de la realitat sabadellenca a partir de dur a terme una política de proximitat.

Conèixer la ciutat, conèixer les entitats i organitzacions que configuren el mapa de la societat civil organitzada, conèixer la gent que fa ciutat dia a dia, trepitjar el carrer, forma part de la manera de fer de l’Entesa, d’un plantejament sabadellenc que, des d’aquest coneixement, proposa alternatives d’esquerres per avançar cap a una ciutat i una societat més cohesionada, més democràtica i més sostenible.