L’Entesa per Sabadell celebra que ara l’alcalde defensi les tesis que l’Entesa planteja en relació l’AMB

L’alcalde Manuel Bustos ha fet públic que reivindica una “Àrea metropolitana vallesana coliderada amb altres municipis de la comarca”, a partir d’escoltar els posicionaments dels diferents portaveus en el debat sobre Sabadell i la futura Àrea Metropolitana de Barcelona.

Amb aquesta conclusió l’alcalde s’acull a les tesis que va plantejar l’Entesa per Sabadell en l’esmentat debat del passat dia 22. La regidora Virginia Domínguez després d’analitzar la reedició de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els pros i contres de formar-ne part, va proposar la necessitat de crear una entitat metropolitana del Vallès per una cooperació entre municipis que potenciï la plana del Vallès… que defensi els interessos del Vallès, que ordeni i racionalitzi la gestió dels creixements, dels espais naturals, que gestioni el territori i les infraestructures … Una entitat metropolitana del Vallès que mantingués la coherència territorial i socioeconòmica de la plana, amb una visió supramunicipal perquè conservaria més autonomia, situaria la presa de decisions més a prop i, sobretot, potenciaria un Vallès unit i fort…un element de reequilibri, de contrapès territorial al gran pes de l’AMB.

L’Entesa per Sabadell va aprofitar el debat per fer pública la seva proposta elaborada en els debats interns. Cap altre portaveu de les altres organitzacions va fer una proposta en aquest sentit, ni tant sols el portaveu del PSC.

Per altra banda, volem recordar que el govern no tenia cap intenció de realitzar cap debat sobre aquest tema de tanta transcendència per Sabadell i el Vallès ni de buscar un posicionament comú del consistori, sinó que va ser plantejat per l’Entesa en el Ple municipal del passat 12 de gener. En aquest mateix sentit l’alcalde havia manifestat que no tenia opinió al respecte de l’AMB.

L’Entesa per Sabadell no pot menys que felicitar-se pel fet que l’alcalde Manuel Bustos s’hagi decantat per la seva proposta i en aquest sentit està disposada a debatre amb l’alcalde i amb la resta de grups municipals per tal d’aprofundir en la proposta i analitzar l’estratègia per assolir-la.