L’Entesa per Sabadell no acceptarà l’augment de la Taxa de residus anunciada per l’alcalde Manuel Bustos

L’alcalde Manuel Bustos va anunciar el passat dia 10, amb motiu de la inauguració del nou Centre de Tractament de Residus CTR a Vacarisses, que no descartava augmentar la Taxa de residus municipal per sufragar el cost que comportarà el nou procés de gestió dels residus.

Aquest augment significaria una nova agressió a l’economia dels ciutadans i ciutadanes que ja paguen el cost d’eliminar els residus generats per tres vies recaptatòries: l’actual taxa de residus, el cànon aplicat a tots els productes i l’Impost de Bens Immobles, IBI.

Novament l’alcalde Manuel Bustos i el govern del PSC que presideix pretenen compensar la mala gestió dels recursos econòmics del nostre Ajuntament mitjançant l’augment dels impostos finalistes com la taxa de residus, sense plantejar-se una millora de la gestió econòmica i evitar l’elevada quantitat de despeses supèrflues que genera.

Des de l’Entesa per Sabadell volem recordar que l’actual taxa de residus va ser imposada pel govern de Manuel Bustos l’any 2004 sota el pretext de millorar la gestió dels residus municipals. En realitat aquests majors ingressos ha estat l’oportunitat per disposar de més recursos econòmics els quals no sempre han estat ben destinats. En canvi, el govern no ha elaborat el Pla de reducció de residus que va ser proposat per l’Entesa en el ple municipal d’octubre de 2004.

L’Entesa per Sabadell no acceptarà cap augment de l’actual taxa de residus ja que no té cap altra justificació que disposar de més ingressos sense plantejar-se una millor gestió de les despeses.