L’Entesa per Sabadell reclama que el protagonisme de la Festa Major recaigui en la ciutat i les seves entitats

L’Entesa per Sabadell valora positivament el desenvolupament de la Festa Major 2010, que s’ha dut a terme en absoluta normalitat, en un ambient festiu i amb una important participació ciutadana en les diferents activitats.

Tanmateix, l’Entesa lamenta que l’alcalde hagi volgut restar protagonisme a la ciutadania i les seves entitats, únics protagonistes de la Festa Major, utilitzant l’acte de recepció amb un interès purament electoralista i amb un discurs de clar contingut de campanya, amb escasses referències a la festa, i en presència de diferents càrrecs del PSC i amics de l’alcalde sense cap tipus de justificació. Especialment injustificada va ser la presència del Sr. Corbacho, ministre de treball del govern espanyol que tot just acaba d’impulsar una reforma laboral negativa per als treballadors i treballadores. Un desencert més d’aquest acte de recepció de Festa Major va ser el desproporcionat i fora de lloc desplegament policial.

En relació també a l’acte de recepció a la pista coberta, volem denunciar la manca de transparència del govern municipal al negar-se a facilitar-nos el cost del mateix.

Pel que fa al desenvolupament dels diferents actes, volem destacar el fracàs de l’espectacle inaugural, que va ser avorrit i mancat de significat per als assistents. En una altra línia, l’encert en situar les barraques a l’entorn del mercat, afavorint la interacció amb la resta de la programació i donant també centralitat a les activitats organitzades i adreçades a la gent més jove.

Un element que considerem que cal millorar és la comunicació dels operatius especials per a la mobilitat, especialment la difusió d’informació detallada sobre carrers tallats permanents o puntuals i sobre els recorreguts i parades del transport públic. Aquesta és una demanda que ja va fer l’Entesa l’any passat i que no ha estat atesa ni en el programa de festa major, ni en les parades d’autobús, fet que no propicia que la ciutadania opti per aquest transport.

A banda dels fets més puntuals un cop més hem tingut una mostra de què la Festa Major es basa en una programació ja esgotada, amb d’activitats que es van repetint des de fa molts anys, i defensem que s’aposti per un canvi de model de festa, amb més participació de les entitats ciutadanes en el disseny. L’Entesa aposta per una programació que sigui resultat de les propostes i de la implicació del conjunt d’entitats culturals i socials de la nostra ciutat, amb activitats adreçades a fomentar la cultura popular i a potenciar i fer difusió dels grups i companyies de Sabadell i del Vallès.

Finalment, l’Entesa vol agrair la tasca de totes les persones i entitats que han col·laborat per fer possible aquests dies de festa.