L’Entesa per Sabadell considera la sentència del TC sobre l’Estatut un greu retrocés democràtic

La sentència que el Tribunal Constitucional finalment ha emès sobre l’Estatut de Catalunya, tot i la previsibilitat del seu contingut, no deixa de ser valorada com a molt greu per l’Entesa per Sabadell. Per aquest motiu, tot i tractar-se d’un tema que ultrapassa l’àmbit de la política local, però que afecta totalment la política general, emet aquesta primera valoració sobre la sentència.

Per l’Entesa, la sentència del TC és un acte absolutament injustificat i antidemocràtic, ja que anul·la la voluntat del poble de Catalunya expressada democràticament i la dels seus representants legítimament escollits i de les seves institucions polítiques, imposant la concepció política dels seus membres per la via jurídica, malgrat no tenir legitimat representativa directa.

La sentència, la qual limita ús de la nostra llengua, les competències en l’administració de justícia i impedeix ampliar les competències fiscals de Catalunya, entre altres aspectes, posa de manifest que la via estatutària és una via completament morta per reconèixer els drets polítics del nostre país.

El TC i els partits polítics que l’avalen, el PSOE i el PP, no volen admetre els nostres drets com a poble, ni la nostra història, ni els nostres trets diferencials, sinó que persegueixen la submissió de Catalunya a Espanya per tal de garantir, per damunt de tot, la “indisoluble unidad de la nación espanyola” tal i com recorden una i altra vegada en el text de la sentència.

Per l’Entesa, la sentència significa un greu retrocés democràtic i una evidència que la via estatutària i constitucional no poden garantir els drets democràtics i les justes aspiracions nacionals de Catalunya.

Finalment, l’Entesa anima als sabadellencs i sabadellenques a continuar lluitant per la dignitat i els drets democràtics com a ciutadans i com a catalans.