L’Entesa per Sabadell denuncia la intenció de retirar el servei de pediatria del CAP de Gràcia

El Departament de Salut de la Generalitat ha decidit de manera unilateral la retirada del servei de pediatria del CAP de Gràcia, del carrer de Lepant, i que el servei es presti a partir del proper dia 1 de desembre al CAP d’Els Merinals. Segons s’ha pogut saber els motius del canvi es deuen a una “reorganització” d’aquest servei.

L’ Entesa per Sabadell considera molt greu aquesta decisió ja que implicarà una pèrdua de la qualitat de l’atenció bàsica sanitària, comportarà importants desplaçaments als usuaris i una dificultat per a la conciliació familiar. Cal tenir present que Gràcia és un dels barris de la ciutat amb un índex de població infantil més elevat, a causa de les noves promocions d’habitatge.

Però per damunt, aquesta decisió, representa un retrocés en el compromís de millorar el servei sanitari a la nostra ciutat i un incompliment més del Pla de xoc sanitari.

El portaveu del Grup Municipal de l’Entesa per Sabadell, Isidre Soler, en el decurs del ple municipal del passat dia 3, va adreçar un prec a l’alcalde plantejant-li que intercedís amb la Consellera de Salut per evitar aquesta pèrdua. Per la seva banda el regidor de Salut de l’Ajuntament va confirmar la mala notícia.

L’Entesa per Sabadell, a banda de denunciar aquesta decisió, adreçarà un escrit a la Consellera de Salut perquè aturi aquesta decisió tan negativa.