L’Entesa reclama a l’alcalde que prengui mesures per redreçar al més aviat possible l’actual situació de descrèdit de la ciutat

Des de l’Entesa per Sabadell fem pública la nostra valoració política i les nostres consideracions sobre l’actual situació de descrèdit per la que travessa la ciutat amb l’Ajuntament al centre de l’espiral.

 L’actual situació, a rel de la denúncia de possibles irregularitats en la concessió d’habitatges tutelats, no és un fet nou, aïllat, sinó un més de la llarga llista d’irregularitats comeses en aquests anys per part del govern municipal: la contractació irregular de personal municipal, l’afer de la Caserna de la Guàrdia Civil, l’actuació del Bemba, l’obertura del Teatre Principal sense tenir tots els temes de seguretat aprovats, les irregularitats en la concessió d’obres (Bici-trial al Parc Catalunya, Ctra. Bellaterra), etc. Per tant, irregularitats en matèria de serveis socials, en matèria de personal, en la gestió del patrimoni, en la seguretat laboral, en les contractacions públiques, etc.

 Es tracta de fets que han generat malestar a la ciutat, tan en l’àmbit polític com el ciutadà, pel descrèdit que ha comportat a la màxima institució sabadellenca i per com es gestionen els afers públics. Després de 10 anys de govern Bustos la imatge que es rep de Sabadell és molt negativa.

 Els únics responsables, dels fets i de la situació generada, són el govern del PSC i l’alcalde com a màxim responsable que és. Totes aquestes situacions, fruit de la mala gestió, de la incapacitat de gestionar els conflictes, d’obviar els procediments legals, de tractes de favor, de manca d’ètica, etc. etc. són únicament responsabilitat de qui està en les seves mans cometre-les o d’evitar-les.

 Per altra banda, i una vegada més, davant d’aquestes situacions, l’alcalde, en lloc de reconèixer els errors, de donar explicacions, de donar la cara i d’actuar contraataca amb amenaces per després amagar-se, per no ser blanc de les crítiques de la seva mala gestió i desviar les responsabilitats a les persones del seu govern.

 El govern del PSC fa aigües i cada dia és més evident a ulls d’una àmplia majoria de ciutadans i ciutadanes que és un govern, més atrafegat en què no es visualitzin la seva mala gestió al capdavant del Consistori que no pas a resoldre els problemes de les persones i les necessitats de la ciutat.

 Tots aquests afers també estan generant malestar, inseguretat, dubtes i desconfiança en el sí dels departaments municipals, fet que impedeix que els treballadors i treballadores, en contra de la seva voluntat, puguin desenvolupar amb eficàcia el seu servei a al ciutat.

 Des de l’Entesa per Sabadell portem 10 anys denunciant les limitacions i les males pràctiques del govern del PSC. Ara però el cúmul de despropòsits fa que sigui urgent redreçar aquesta situació i intentar recuperar el prestigi de Sabadell.

 L’Entesa per Sabadell demana a l’alcalde que doni explicacions als grups municipals i a l‘opinió pública del perquè s’han produït les darreres irregularitats, el seu abast i quines mesures pensa emprendre i quines responsabilitats pensa assumir o fer assumir.

 En aquest sentit també reiterem que no acceptarem cap maniobra dilatòria, ni cap mesura per obstaculitzar la informació que hem sol·licitat i que ja hauríem hagut de tenir fa dies. Un govern transparent hauria posat tota la documentació a disposició dels grups municipals des del primer moment per tal de clarificar totes les sospites i evitar especulacions.

 L’Entesa defensa la necessitat de constituir una comissió d’investigació que determini l’abast de les irregularitats i les responsabilitats polítiques que se’n poden derivar i així ho reclamarem en el ple municipal. I si es donés el cas que el govern, un cop més amb la col·laboració del PP, impedís la formació d’aquesta comissió ho consideraríem una negació del dret a la informació i la transparència, i un intent d’ocultar alguna cosa.

Per tot l’exposat l’Entesa per Sabadell reclama a l’alcalde, com a responsable del govern del PSC i com a màxim responsable de la mala gestió política, que prengui les mesures necessàries per redreçar al més aviat possible l’actual situació i per retornar la confiança dels sabadellencs i sabadellenques en la institució municipal i de les persones que hi treballen.