Les CAV apleguen 450 persones per defensar el dret a circular en bicicleta amb seguretat

090712-2a-Bicicletada-CAV-p

2a Bicicletada Pel Vallès

Les Candidatures Alternatives del Vallès – CAV van aplegar ahir diumenge 450 bicicletes en defensa dels camins, les vies verdes i els carrils bici al Vallès segurs.

Aquesta ha estat la segona edició de la bicicletada de les CAV, que l’any passat es va celebrar a Ripollet. En aquesta ocasió la cita ha estat a Sabadell, però hi ha participat biciclistes procedents de Rubí, Cerdanyola del Vallès, Badia del Vallès, Ripollet i Castellar del Vallès. També hi ha participat membres de l’associació “Bicis – Chopper”, que han posat la nota de color amb les seves espectaculars bicicletes, i que s’han sumat a les demandes que fèiem des de les CAV.

A Sabadell s’ha fet un recorregut urbà, que ha finalitzat al Parc Catalunya amb un refrigeri i la lectura d’un manifest per reivindicar els drets dels usuaris i usuàries de la bicicleta: el dret a desplaçar-se amb seguretat per itineraris urbans i interurbans, i el dret a exigir a les administracions infraestructures adequades a la mida de les persones i de les bicicletes.
090712-2a-Bicicletada-CAV-p

La bicicleta és el mitjà de transport més sostenible. És saludable, barat i eficaç. I cada dia veiem més persones que l’utilitzen en el seu temps de lleure, però també en els desplaçaments quotidians. Però aquestes persones troben moltes dificultats en el seu camí: obstacles de tota mena, discontinuïtat dels itineraris, perills per la coexistència no pacífica amb els vehicles, etc.

Les Candidatures Alternatives del Vallès aposten per una altra cultura de la mobilitat i reivindiquen un model que prioritzi els mitjans més sostenibles i més democràtics. Les CAV reclamen les següents mesures:

  Una xarxa de carrils bicicleta a cada municipi que connectin els diferents serveis i barris

  Una xarxa de camins interurbans, que connectin els diferents municipis del Vallès per on poder anar a peu i en bicicleta amb tota seguretat.

  Itineraris segurs per anar en bicicleta als polígons industrials.

  Que es facin complir les normes de circulació que afecten a la seguretat dels ciclistes.

  La promoció de la bicicleta en les escoles com un mitjà de locomoció pràctic i saludable.

  L’adequació de les vies verdes del Vallès com a itineraris segurs per a bicicletes

  L’adequació del pas natural del Riu Ripoll amb un itinerari continu fins el Besòs per arribar al mar.

Les Candidatures Alternatives del Vallès s’han compromès davant dels assistents a continuar treballant per fomentar l’ús de la bicicleta i per aconseguir més seguretat en les infraestructures.


Candidatures Alternatives del Vallès – CAV

Alternativa d’Esquerres per Badia (AEB), L’Altraveu de Castellar (AV), Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), COP- Compromís per Ripollet (COP- CpR), Esquerra alternativa de Barberà (EAB), Entesa de Sabadell (ES), PAS de Cerdanyola del Vallès, CUP de Terrassa i de Sant Cugat.

Adjunts