L’Entesa dóna suport a l’Aplec organitzat per la Campanya Contra el Quart Cinturó

El proper diumenge 14 tindrà lloc a Lliçà d’Amunt un nou acte impulsat per la Campanya Contra el Quart Cinturó per reivindicar el valor del territori i la necessitat de fer-ne una gestió acurada i responsable. Concretament es tracta d’un Aplec a l’ermita de Santa Justa, on a partir de les 12 h hi haurà parlaments, música i accions simbòliques contra el Quart Cinturó.

L’Entesa per Sabadell, integrada en la Campanya Contra el Quart Cinturó, en dóna suport i crida la ciutadania a assistir-hi per evidenciar l’oposició a aquesta autovia totalment innecessària que afectaria greument els darrers espais lliures del Vallès però sense resoldre els veritables problemes de mobilitat.

En les darreres setmanes precisament s’han conegut les intencions del Ministerio de Fomento de tirar pel dret i recuperar el disseny inicial del Quart Cinturó, amb vuit carrils i un impacte molt sever sobre el territori. Les recents declaracions del Secretari d’Infraestructures, Victor Morlán, evidencien que el govern de Rodríguez Zapatero no està disposat a acceptar una autovia per al trànsit comarcal com diu defensar el Departament de Política Territorial.

L’Entesa considera que aquest és un moment clau per mostrar el rebuig del Vallès a una infrastructura que respon a un model de mobilitat i de territori desfasat, amb criteris dels anys seixanta i que ignoren l’actual necessitat de mantenir l’equilibri territorial i optar per mitjans de transport col·lectius per les mercaderies i els passatgers, sostenibles i poc contaminants.

Ara més que mai cal que tant a Madrid com a Barcelona entenguin que el Vallès no necessita ni el Quart Cinturó ni la Ronda del Vallès.