L’Entesa per Sabadell denuncia que les obres dels FEIL ignoren les peticions dels veïns i veïnes i lamenta la utilització propagandística de les mateixes

090522SubmariNautilus

L’Entesa per Sabadell denuncia que algunes de les obres que s’estan duent a terme amb el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) ignoren completament les peticions dels veïns i veïnes afectats i es limiten a poc més que instal·lar el terra de cautxú. Això està passant per exemple amb les actuacions en àrees de joc infantil del districte cinquè.

En el cas de la Plaça Submarí Nautilus, al Barri de Gràcia, l’obra ha consistit en canviar de lloc tots els gronxadors que ja hi havia, així com moure un arbre i cinc bancs, reduir sense cap mena de justificació una de les dues zones de joc infantil (que ja estava delimitada amb una tanca de fusta) i compartimentar l’espai amb una nova tanca de fusta, de manera que ara no hi ha cap espai gran per jugar a futbol o altres esports. L’única cosa positiva d’una obra que ha durat un mes ha estat la instal·lació de 170 m2 de terra de cautxú.

090522SubmariNautilus

L’equip de govern ha ignorat completament les peticions que els veïns i veïnes han fet durant l’obra, així com una instància presentada fa dos mesos on precisament es demanaven millores com ara la instal·lació d’algun tipus d’estructura per a infants més grans, com hi ha en altres places. Per resposta, el silenci i els fets: cap de les millores proposades no s’ha fet realitat.

Per acabar-ho d’adobar, el passat divendres, un cop ja ha finalitzat pràcticament l’obra, els operaris van dedicar tot el dia a instal·lar al mig de la plaça el cartell del FEIL, de grans dimensions, i un altre cartell de l’Ajuntament davant de la indignació dels veïns i veïnes.

L’Entesa lamenta profundament la utilització propagandística dels FEIL mentre es posa de manifest l’escàs criteri a l’hora de planificar les obres i la manca de sensibilitat de l’Equip de Govern en les reformes de l’espai públic, que no prenen en consideració l’opinió i suggeriments dels usuaris i usuàries.