L’Entesa emplaça ICV i ERC a desmarcar-se de l’estratègia del PSC respecte del Quart Cinturó

El passat dimecres sortia a la llum que el Govern de la Generalitat té previst proposar al Ministerio de Fomento un determinat traçat del Quart Cinturó “consensuat” amb les organitzacions que formen el tripartit que, de fet, també afirmaven que aquest traçat forma part del Pla Territorial Metropolità que el PSC pretén aprovar avui mateix.

El traçat d’aquesta via és ni més ni menys el que sempre ha previst el Ministerio de Fomento. Ni tan sols contempla el soterrament entre la carretera de Matadepera i la de Castellar del Vallès.

L’Entesa per Sabadell rebutja de ple aquesta infraestructura i denuncia la hipocresia del Departament de Política Territorial i del conseller Joaquim Nadal, que per una banda parlen de processos de participació en el Pla Territorial, però per l’altra tiren pel dret sense considerar cap tipus de proposta alternativa, però fent creure a l’opinió pública que havien recollit determinades sensibilitats amb l’únic objectiu de desmobilitzar l’ampli rebuig a un projecte tan devastador com el del Quart Cinturó.

D’altra banda, l’Entesa considera que aquesta notícia posa en evidència què, independentment del nom, la Ronda del Vallès i el Quart Cinturó són la mateixa cosa i que responen a una política desarrollista nefasta i obsoleta. En ple segle XXI la Generalitat i l’Estat continuen apostant per una autovia dissenyada fa mig segle, sense tenir en compte les noves necessitats de gestió de la mobilitat i del territori.

Una notícia que per altra banda representa una burla del PSC cap els socis de govern. En aquest sentit l’Entesa emplaça ICV i ERC a clarificar la seva posició respecte del Quart Cinturó i els anima a defensar el territori i a desmarcar-se de les posicions irresponsables del PSC.