L’Entesa per Sabadell no entén l’actitud de l’alcalde retirant l’aprovació de la subvenció a l’SCAI i demana que no es bloquegi el suport municipal

L’Entesa per Sabadell no entén quins motius reals van portar l’alcalde Manuel Bustos a retirar de l’ordre del dia del ple municipal la concessió d’una subvenció extraordinària a l’SCAI. Aquest fet es va produir quan ja s’havia iniciat el debat sobre aquest punt, després que CiU i ICV-EUiA expressessin dubtes legals sobre el procediment.

L’Entesa considera molt greu que la subvenció es posi en qüestió perquè l’SCAI és el servei que realitza totes les tasques d’acollida i assessorament a les persones immigrades que arriben a la ciutat. L’actitud de l’alcalde, lluny de buscar solucions, va bloquejar aquesta aportació que es fa regularment cada any.

En el torn de precs i preguntes el portaveu de l’Entesa, Isidre Soler, va demanar a l’alcalde que no es bloquegés la subvenció i que es tramités aquesta subvenció com a modificació pressupostària, modalitat que recull l’Ordenança General de Subvencions, de recent aprovació, per a aquelles subvencions que es produeixen de manera ordinària però que per les seves característiques fan difícil la convocatòria de lliure concurrència.

L’alcalde no va respondre al prec, però des de l’Entesa confiem que es facin les gestions oportunes perquè el proper ple pugui debatre una modificació pressupostària per incloure aquesta subvenció.

L’Entesa per Sabadell considera de suma importància la tasca de suport, per garantir els serveis socials i la defensa dels seus drets que l’SCAI realitza envers el nous ciutadans i ciutadanes. L’SCAI, creat l’any 1998, és un servei ciutadà prestat des d’una coordinadora d’entitats.