L’Entesa per Sabadell confia que Sant Pau de Riu-sec pugui esdevenir un parc arqueològic i de recerca universitària

L’Entesa per Sabadell celebra el descobriment d’un important jaciment arqueològic al voltant de l’església de Sant Pau de Riu-sec.

El Grup Municipal de l’Entesa per Sabadell va participar divendres en una visita organitzada per l’Ajuntament, a petició de la pròpia Entesa, al jaciment arqueològic de Sant Pau de Riu-sec, on vam poder conèixer de primera mà l’abast de les troballes romanes i medievals.

El jaciment, que els arqueòlegs estimen que té una superfície de 6.000 metres quadrats, conté restes de molta qualitat d’època romana (des del segle II abans de Crist) i medieval. Per aquest motiu podria convertir-se en un espai de recerca i de pràctiques de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La ubicació propera al campus universitari i la possibilitat d’utilitzar l’equipament adjacent a l’església -l’antiga rectoria- permeten dissenyar un projecte singular per a aquest espai.

Des de l’Entesa esperem que el parc arqueològic de Sant Pau de Riu-sec pugui ser una realitat i esdevingui un espai de recerca universitària, així com un punt museístic que permeti difondre la història del nostre territori.

L’Entesa pren el compromís de fer el seguiment de l’evolució d’aquesta important troballa pel patrimoni històric i cultural sabadellenc i català, i de fer propostes per col·laborar perquè aquest parc arqueològic es pugui desenvolupar.