Roda de premsa conjunta ERC, ES, ICV-EUiA, CIU després del ple

Dimarts 2 de desembre de 2008

Els grups municipals d’ERC, Entesa per Sabadell, ICV-EUiA i CiU van convocar ahir amb caràcter urgent una roda de premsa, que va tenir lloc immediatament després del ple municipal.

Aquesta convocatòria es va produir com a reacció no tan per l’ús, sinó per l’abús de l’alcalde en el punt de l’ordre del dia referent a la ratificació d’una addenda al conveni sobre la caserna de la Guàrdia Civil. L’alcalde, Manuel Bustos, va llençar una vegada més diferents acusacions contra els diferents grups municipals, quan és ben sabut que aquests ja no tenien dret a rèplica i, per tant, cap opció per defensar les seves posicions.
L’addenda es va aprovar amb els vots favorables del PSC i el PP i l’abstenció de la resta de grups municipals.

Magí Rovira, portaveu del GM d’ERC, va denunciar l’actitud de l’alcalde que va fer un ús abusiu del dret que li atorga el ROM a parlar ilimitadament, quan els portaveus ja no tenien possibilitat de rèplica. Sense entrar en altres consideracions sobre l’afer de la caserna, va recordar que l’única vegada que ERC va votar sobre el conveni signat entre l’alcalde i el ministre Rubalcava va ser al febrer de 2008 i en cap cas abans.

Isidre Soler, portaveu del GM d’Entesa per Sabadell, també va lamentar l’actitud de l’alcalde, que va qualificar d’abús de poder, així com l’actitud de provocació del portaveu de l’Equip de Govern, Juan Carlos Sánchez, que va treure de context diferents aspectes relacionats en relació a la caserna, quan l’aprovació d’aquesta addenda era un mer tràmit un cop s’havia aprovat per decret i ratificat per la Junta de Govern (on només té vot el PSC) al mes de juliol. Soler va denunciar el mal estil del govern que, en comptes de reconèixer que es van equivocar, només volen crispació.

Carme Garcia, portaveu del GM d’ICV-EUiA, es va referir a l’ús i abús de poder per part de l’alcalde i del portaveu del govern, i va denunciar que s’havia sentit maltractada perquè no hi havia possibilitat de rebatre. Va parlar de prepotència i d’una manera de fer que feia temps que no mostrava el govern. Respecte del conflicte suscitat en el ple pel fet que pressumptament l’anterior portaveu del seu grup municipal havia donat suport al conveni, Garcia ha puntualitzat que el debat al ple al que es van referir el portaveu del govern i el propi alcalde es va produir abans de què es tanqués l’acord amb el Ministeri de l’Interior. Va acabar insistint en què no acceptarà que els maltractin.

En absència per motius professionals del Sr.Carles Rossinyol, ha actuat com a portaveu del GM de CiU Lourdes Ciuró, que ha lamentat els fets i ha considerat que era del tot innecessari instal·lar la crispació a la sala de plens. També ha apuntat que el seu grup no volia entrar en un debat, però que sí que consideraven necessari aclarir que el que va motivar l’anunci de l’aturada del projecte del Parc de Salut no va ser el contenciós interposat per l’Entesa, sinó la reacció de l’alcalde Bustos a la roda de premsa explicativa que van oferir conjuntament els portaveus dels grups municipals que donaven suport al contenciós, interposat uns mesos abans.