L’Entesa dóna suport a les reivindicacions d’Aturem Can Bages

L’Entesa per Sabadell dóna ple suport a les reivindicacions per defensar l’espai de Can Bages, al terme municipal de Castellar del Vallès. L’Entesa forma part de la plataforma Aturem Can Bages, que es va crear amb l’objectiu de preservar aquest espai del rodal de Sabadell amenaçat per la construcció d’un nou polígon industrial que comportarà un considerable increment de la mobilitat, de la contaminació atmosfèrica i del consum d’aigua.

La plataforma demanava que s’aturés el projecte fins que no es dugués a terme un estudi d’impacte ambiental de la zona, que inclogués un estudi dels recursos hídrics del subsòl. D’altra banda, es qüestionava la necessitat d’un nou polígon industrial, quan el municipi encara té sòl industrial disponible.

Malauradament, els promotors han tirat pel dret, amb el vistiplau de l’Ajuntament de Castellar, i en el mes d’agost han començat les tasques de tala d’arbres per construir-hi el nou polígon.

L’Entesa lamenta que un cop més es tiri endavant un projecte qüestionat socialment, sense les mínimes garanties ambientals. Un projecte que afecta negativament el Parc Agrícola del Vallès – PAV, perquè Can Bages hi apareix com a “ambient d’interès bàsic connector” per a les espècies animals i vegetals.