L’Entesa per Sabadell no acompanyarà a l’alcalde en l’acte de recepció de la Festa Major

Any rere any l’Entesa per Sabadell ve reclamant una Festa Major de caire popular, participativa en la seva definició, programació i organització. Una Festa Major menys institucionalitzada en la que la ciutadania i les entitats siguin les veritables protagonistes.

Al mateix temps, defensem una programació on la cultura popular tingui un paper destacat, però que també pugui esdevenir un aparador excepcional per als creadors culturals sabadellencs i catalans.

Pel contrari, un any més, la institució municipal, i especialment l’equip de govern, continua tenint un protagonisme excessiu en la programació i el desenvolupament de la Festa Major.

Especialment considerem del tot fora de lloc l’acte de recepció a la Bassa. Un acte desfasat, pretensiós i ostentós, que comporta una elevada despesa. Un acte a porta tancada, amb accés per rigorosa invitació, programat especialment pel lluïment de l’alcalde, que rep personalment a tots els assistents, i on es convida càrrecs electes de tot el Vallès, així com membres del partit del govern d’altres municipis.

Una recepció que enguany resulta encara més inapropiada per la situació de crisi econòmica en la que ens trobem, en la qual l’administració hauria de practicar una austeritat econòmica i de formes rigorosa, evitant tot tipus d’acte superflu i fastuós.

Per aquests motiu els representants de l’Entesa per Sabadell assistiran a l’acte de recepció de Festa Major a la Bassa de demà dia 4, però no acompanyaran a l’alcalde durant el seudiscurs, per tal de fer palès aquest desacord. En conseqüència, l’Entesa ha adreçat un escrit a l’alcalde declinant la seva invitació.