3 de juliol: Dia Català Sense Bosses de plàstic

L'Entesa forma part de la campanya "Catalunya lliure de bosses"

L’Entesa per Sabadell està adherida a la Campanya “Catalunya lliure de bosses” que avui impulsa diferents activitats de sensibilització.

L’Entesa va presentar al ple municipal del mes d’abril una moció, que va ser aprovada per unanimitat, amb l’objectiu de fixar com a horitzó que Sabadell esdevingui lliure de bosses de plàstic l’any 2010, impulsar tot un seguit d’accions de sensibilització, crear un grup de treball per estudiar la implantació d’una normativa sobre aquests residus i instar la Generalitat a implantar mesures en el comerç per tal de reduir el volum de bosses.

Entre les diferents accions que es proposaven a la moció hi hauria actuacions divulgatives en establiments comercials, un pla de comunicació adreçat al conjunt de la població per promoure la reducció del nombre de bosses d’un sol ús, un procés de participació ciutadana per proposar alternatives i una campanya als mercats municipals i ambulants per tal de fomentar entre la clientela l’ús del carretó, el cistell i les bosses de roba.

Des de l’Entesa considerem que hagués estat positiu que la regidoria de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes hagués aprofitat aquest dia per sensibilitzar a la ciutadania.