L’Entesa s’oposa al tercer carril a la Gran Via

L’Entesa per Sabadell no comparteix en absolut l’habilitació d’un tercer carril a la zona central de la Gran Via, tal i com ha plantejat govern municipal, perquè no comportarà cap solució a la mobilitat i en canvi augmentarà el risc.

Aquesta mesura, lluny de tenir un efecte positiu sobre el trànsit, afegirà més problemes al col·lapse que aquesta via pateix sovint. Per millorar la fluïdesa, s’haurien de dur a terme altres actuacions, encaminades no tant a augmentar la capacitat dels carrils centrals de la Gran Via, sinó a millorar els punts conflictius, com ara incorporacions i les sortides, especialment la sortida cap a l’autopista.

D’altra banda, l’Entesa alerta sobre l’augment del risc que provocarà un tercer carril pel fet que incitarà a córrer més per uns carrils de dimensions reduïdes, tot i l’anunci de limitar la velocitat a 50 Km/h. A més, dificultarà la circulació de les ambulàncies i altres serveis d’emergència que no podran utilitzar la franja central en cas de col·lapse.

Respecte de la instal·lació de semàfors a la Gran Via, considerem que no és la solució per facilitar creuar-la. Tanmateix, hi ha una demanda per part de veïns i entitats de poder travessar la Gran Via, però hi hauria altres solucions més segures com ara l’adequació dels passos soterrats amb rampes perquè siguin accessibles per a tothom. Aquesta és una proposta reiterada diverses vegades per l’Entesa, que l’Equip de Govern s’ha negat a atendre.

Finalment, l’Entesa lamenta que l’Equip de govern prengui decisions aïllades, que no s’emmarquen en el pla de mobilitat que està en procés d’elaboració, i que, a més, potencien encara més l’ús del cotxe, mentre altres municipis aposten per prioritzar la velocitat comercial dels autobusos, la pacificació d’espais i la racionalització del transport privat.