L’Entesa demanarà un pronunciament del ple municipal a favor del batxillerat nocturn

L’Entesa per Sabadell s’ha mostrat contrària a la reducció de l’oferta de batxillerat nocturn anunciada per la Generalitat que, en el cas de Sabadell, implicaria que únicament s’ofertaria aquesta modalitat a l’IES Pau Vila.

L’Educació és un dret bàsic de caràcter universal, que s’ha de potenciar com a eina fonamental per a la construcció d’una societat democràtica i cohesionada socialment.

L’Entesa considera que, tenint en compte que actualment l’índex de fracàs escolar és elevat, no és coherent reduir l’oferta de places de batxillerat nocturn, que constitueix un valuós recurs a l’abast de les persones que han abandonat els estudis i que, a través d’aquesta via, tenen una nova oportunitat d’incorporar-se al sistema educatiu presencial. El batxillerat a distància que vol implantar la Generalitat no és una alternativa viable per a molts estudiants per la manca de seguiment presencial continuat.

Per aquest motiu, i fent-se resó de la demanda que el Consell Escolar de l’IES Ferran Casablancas, ha fet arribar als grups municipals, l’Entesa portarà al ple municipal de maig una moció per instar la Generalitat a mantenir l’oferta actual de batxillerat nocturn amb els IES Pau Vila i IES Ferran Casablancas.

Entesa per Sabadell