L’Entesa reclama una urbanització integral i no una operació de maquillatge del barri “del Planetes”

El barri “dels Planetes”, ubicat entre els barris de Gràcia i Can Feu manté des de fa anys una situació d’abandonament de tots els seus espais públics.

Des de l’Entesa per Sabadell venim reclamant des de fa anys que s’iniciï un procés de rehabilitació integral de tot el barri, tal i com s’ha efectuat en altres barris de la ciutat. Una rehabilitació que inclogui la renovació de tots els espais públics i l’enjardinament; l’ordenació dels aparcaments, que ara ocupen els espais lliures; la renovació de l’enllumenat i que contempli la rehabilitació dels edificis i la instal·lació d’ascensors.

En dues ocasions l’Entesa ha plantejat a l’Equip de Govern que inclogués en els Pressupostos municipals del 2006 i del 2008 les partides necessàries per afrontar la rehabilitació, amb resultat negatiu en considerar el govern municipal que la rehabilitació no era prioritària.

L’anunci fet fa uns dies pel govern municipal d’actuar en aquest barri després de les negatives rebudes ha estat una sorpresa. Per aquest motiu de l’Entesa va sol·licitar a l’Àrea de l’Espai Públic informació sobre l’abast de les actuacions municipals.

Malauradament, un cop conegudes les actuacions previstes, hem tingut una gran decepció al tractar-se d’una simple operació de maquillatge, que tan sols preveu arranjar un parell de parterres, sense plantejar-se una rehabilitació del conjunt del barri.

Des de l’Entesa per Sabadell demanem a l’Equip de govern que afronti la rehabilitació d’aquest espai de la ciutat de manera rigorosa i realista i deixi de fer electoralisme permanent amb les necessitats reals de la ciutat.