L’Entesa per Sabadell celebra la cessió de La Maternitat a la ciutat i que sigui destinada a hotel d’entitats

L’any 2008 l’Entesa va proposar al Ple municipal una moció reclamant aquesta cessió que va ser aprovada per unanimitat

El Ple municipal del passat 25 d’abril va aprovar acceptar la cessió de l’Administració de l’Estat de l’immoble La Maternitat del carrer de l’Illa a l’Ajuntament de Sabadell, de forma gratuïta i amb la condició que sigui destinada a hotel d’entitats, després que el govern municipal sol·licités la cessió el setembre de 2018.

Es tracta d’una bona molt notícia, ja que la ciutat podrà recuperar un edifici que forma part del patrimoni arquitectònic i rehabilitar-lo per a donar-li un ús social.

La Maternitat és un edifici d’estil noucentista projectat per l’arquitecte Josep Renom i construït els anys vint amb la finalitat de ser destinat a Clínica de Puericultura i Maternitat. Posteriorment, ja en els anys 80, s’hi va ubicar la delegació del Departament de Cultura de la Generalitat i desprès entitats culturals com Òmnium i Rialles.

L’any 2008, L’Entesa per Sabadell conscient de la importància de recuperar aquest edifici, va proposar una moció al Ple municipal reclamant la cessió de l’immoble perquè fos novament la seu d’entitats culturals després que l’edifici fos rehabilitat. Moció que va ser aprovada per unanimitat.

Més deu anys després d’aquella moció, l’actual govern municipal ha fet les gestions que han acabat materialitzant la cessió gratuïta de La Maternitat. Ara cal iniciar el procés per a rehabilitar l’edifici i adequar-lo a les noves necessitats.