L’Entesa per Sabadell recorda a Montserrat Capdevila que ella mateixa va reconèixer l’ús indegut de fons públics

Demanen respecte per l’exercici legítim de l’acusació popular

L’Entesa per Sabadell recorda a l’exregidora i exdiputada Montserrat Capdevila que ella mateixa va reconèixer que havia fet un ús indegut de fons públics quan va retornar al Parlament de Catalunya 3.229 € en concepte de viatges de caràcter privat abonats amb una tarja que ostentava per la seva condició de diputada. Capdevila va fer aquest reintegrament l’any 2014 quan va ser imputada per utilitzar la tarja de Renfe una dotzena de vegades en viatges que havia realitzat molt abans, entre 2010 i 2012.

Tot i això la Sra. Capdevila va fer unes ofensives declaracions sobre l’arxiu provisional de la peça 25 bis del Cas Mercuri, atacant durament les formacions que formen part de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció i les acusava de buscar el seu descrèdit. En aquest sentit, l’Entesa considera que la Sra. Capdevila es desacredita tota sola amb aquestes declaracions i amb les seves actuacions presumptament delictives. En aquest sentit recordem que també està imputada per tràfic d’influències en la peça 21 del cas Mercuri.

L’Entesa per Sabadell reclama respecte per la tasca de la Plataforma i per l’exercici legítim i democràtic de l’acusació popular, que, de manera totalment desinteressada, treballen per col·laborar que es faci justícia i defensar els béns i honorabilitat de l’Ajuntament i de la ciutadania. Li recordem a la Sra. Capdevila que la Plataforma no existiria de no haver-se produït l’univers delictiu del cas Mercuri que investiga nombroses causes que recauen sobre el govern del qual formava part, que han desacreditat la ciutat i l’activitat política municipal.

D’altra banda, l’Entesa confia també que el fiscal recorri l’arxiu d’aquesta peça, sobreseguda provisionalment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per tal que pugui continuar la instrucció i que la Sra. Capdevila sigui jutjada per malversació de fons públics.