L’Entesa per Sabadell qualifica de presa de pèl a la ciutadania l’actitud del regidor del PSC Paco Bustos

140224 GM 2

Paco Bustos plega de l’executiva del PSC, però continua cobrant gairebé 65.000 € d’organismes i administracions públiques

L’Entesa per Sabadell qualifica de presa de pèl a la ciutadania l’actitud del regidor del PSC Paco Bustos, que aquesta setmana ha anunciat que renunciava al càrrec a l’executiva de la Federació del PSC al Vallès Sud, però que manté l’acta de regidor a l’Ajuntament de Sabadell d’on percep una assignació per assistències al ple, així com el sou de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Una actitud mancada de tota ètica que incompleix fins i tot les pròpies normes del PSC que exigeixen dimitir de tots els càrrecs orgànics i electes les persones que estiguin imputades i encara més si estan acusades en ferm.

140224 GM 2En total, Paco Bustos percep 64.550 € anuals procedents dels pressupostos públics: 15.600 € de l’Ajuntament de Sabadell (assisteixi o no al Ple) i 48.950 € en qualitat d’assessor polític a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, nomenat el 7 de març de 2013, és a dir, tres mesos després de l’esclat del Cas Mercuri, quan va perdre les atribucions al govern municipal per la renúncia de l’alcalde Manuel Bustos. Exactament en la mateixa situació es troba el també regidor del PSC Joan Manau.

La situació de Paco Bustos és encara més esperpèntica pel fet que no només està imputat, sinó que està acusat en la peça del Cas Mercuri per tràfic d’influències a l’Ajuntament de Montcada, que va ser jutjat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a finals de gener i està pendent de sentència.

Des de fa dos anys i mig l’Entesa ha vingut exigint la dimissió dels càrrecs imputats al Cas Mercuri i demanant a l’alcalde que els demanés la renúncia. Tanmateix, ni les peticions ni les mocions aprovades pel ple municipal en aquest sentit no han provocat la dimissió i han posat de manifest l’actitud antidemocràtica de l’alcalde Juan Carlos Sánchez.