L’Entesa per Sabadell qüestiona la viabilitat de la Pista Coberta d’Atletisme per la incapacitat del govern d’aconseguir més recursos per subvencionar-la

140224 Grup municipal

Tant la Pista Coberta com Fira Sabadell són deficitàries i posen en perill Promoció Econòmica Sabadell a més de restar recursos a altres serveis

L’Entesa per Sabadell qüestiona la viabilitat de la Pista Coberta d’Atletisme si el govern no és capaç d’aconseguir més recursos d’altres administracions o organismes per subvencionar-ne el funcionament. Després d’anys reclamant un finançament estable per part de la Generalitat, presentant fins i tot una moció el juliol de 2012, que va ser aprovada per unanimitat, l’Entesa considera que el regidor d’Esports, Josep Ayuso, ha fracassat completament en la tasca de trobar el finançament necessari per mantenir la Pista.

140224 Grup municipalLa Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, inaugurada l’any 2010, és un equipament de país, l’única que compleix la normativa internacional d’atletisme. Tanmateix, el seu manteniment recau pràcticament en exclusiva en la ciutadania de Sabadell. El seu cost de construcció frega els 20.000.000 €, que van ser cofinançats per l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona, la Secretaria de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i el Consejo Superior de Deportes.

Malgrat disposar d’una aportació municipal de 112.000 €, el dèficit anual de la Pista supera els 100.000 €, assumits també per l’Ajuntament, i el propi estudi de viabilitat encarregat per l’empresa municipal Promoció Econòmica Sabadell considera que aquest dèficit és incorregible.

L’empresa municipal ha de suportar també el dèficit de Fira Sabadell i el que, almenys fins el 2018, genera el Centre Industrial d’Empreses, posant en risc les activitats de promoció econòmica i formació, tant necessàries actualment i que són les que en realitat conformen l’objecte de l’empresa.

L’Entesa per Sabadell considera que la ciutat paga ara els excessos i la mala gestió de Manuel Bustos, que va realitzar aquestes inversions desmesurades per a equipaments sobredimensionats per les necessitats de Sabadell, sense assegurar un finançament extern suficient.

L’Entesa no comparteix la proposta del govern municipal d’assumir la gestió de la Pista Coberta des del pressupost municipal pel fet que aquesta operació, si bé és positiva per a la viabilitat de l’empresa Promoció Econòmica Sabadell, actualment en risc, continuaria suposant la mateixa càrrega per a les arques municipals, és a dir, és una estratègia per amagar el dèficit en un pressupost més gran, però no aporta cap mena de solució a la manca de finançament.