Les CAV decideixen potenciar el treball municipal i de base

131005 Assemblea CAV

El passat dissabte 28 de setembre, les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), van celebrar la seva Assemblea General, al Casal Pere IV de Sabadell i durant tot el matí. En ella es van donar comptes de l’estat econòmic de les CAV, i es va informar als assistents d’alguns relleus de personal de caràcter organitzatiu intern. Pel que fa al tema principal de l’Assemblea, el paper de les CAV en els diferents processos i projectes de construcció d’una alternativa política de l’esquerra alternativa hegemònica en el territori, les CAV han fet les següents valoracions.

131005 Assemblea CAVLes CAV basen el seu treball i funcionament en el municipalisme, assembleari i de base. No podem desatendre aquest front en detriment d’altres, els nostres esforços i recursos són limitats, i obrir més fronts ens pot fer perdre el nostre principal patrimoni. D’aquesta manera, decidim enfortir el nostre treball i compromís amb el món local. Alhora valorem molt positivament la relació entre les diferents candidatures que formen les CAV, de manera que aquesta relació s’ha de millorar i potenciar, fins i tot amb candidatures i assemblees similars de fora del Vallès.

Creiem que el treball municipalista coordinat, és la nostres millor eina per fer front a les agressions que patim tots per culpa de la crisi i el sistema capitalista. L’Assemblea va decidir que la nostre forma de lluitar en contra les polítiques injustes i neoliberals imposades des d’organismes i institucions supramunicipals, serà amb el treball coordinat entre les CAV, i amb l’establiment de complicitats i col·laboracions amb els diferents moviments sectorials i territorials ja existents. La forma de relació amb cada un d’ells s’establirà en funció del moment i la problemàtica o lluita a tractar.

Pel que fa a la relació amb projectes com el Procés Constituent o la CUP-AE, des de les CAV no podem oferir una resposta conjunta i unitària a aquests processos. La decisió de participar-hi queda en mans de cada candidatura local, que en funció dels seus interessos i capacitats establirà la seva aportació a cada una d’aquestes iniciatives. En tot cas, si que com a conjunt es valoren molt positivament el sorgiment d’aquest tipus d’iniciatives, i no descartem en cap cas la col·laboració puntual amb elles o en un futur.

D’altra banda, des de l’Assemblea es va demanar reformular la iniciativa del Construïm Alternatives, impulsada conjuntament per les CAV i d’altres organitzacions similars del territori, per definir una mica més els seus objectius i adaptar-ho al ritme de funcionament i treball dels impulsors. En tot cas, aquesta serà la proposta de les CAV a la propera trobada del Construïm que es celebri.

Així doncs, les CAV es reafirmen en el seu compromís amb el municipalisme de base, i amb el territori del Vallès, les seves lluites i les seves problemàtiques, perquè creiem que des d’on podem treballar millor contra la crisi i el capitalisme ferotge que ens ataca, és des de la base i la realitat dels nostres pobles, barris i ciutats.