Sobre la renúncia de Manuel Bustos

IMG_6401 br

Intervenció de Virginia Domínguez en el ple extraordinari del 21 de febrer de 2013

Des del passat 27 de novembre el dia a dia de l’Ajuntament i, en gran mesura de la ciutat, ha estat marcat pel Cas Mercuri. Pels detalls que s’han anat coneixent d’una investigació de 3 anys -i molts folis- , per les conseqüències de tenir els màxim responsables municipals imputats en una xarxa de corrupció i per l’absoluta incapacitat del govern del PSC per afrontar una crisi política sense precedents.

Una situació de la que vostès en són els únics responsables.

IMG_6401 brAvui celebrem un ple transcendent, un ple històric, un ple que posa fi a gairebé 14 anys de mal govern, a una etapa encapçalada per Manuel Bustos, que ens hauria agradat poder-nos estalviar com a ciutat.
Per l’Entesa per Sabadell, que mai no hem estat còmplices de l’estil Bustos, aquest comiat és positiu. Però no és suficient.

Vostè, Sr. Bustos, no ha renunciat a l’alcaldia per coherència amb les línies que parlen de mesures contra la corrupció en el programa del PSC. Ni per dignitat. Ni per respecte a la ciutat.

Vostè, Sr. Bustos, renuncia a l’alcaldia, pressionat per la unitat d’acció de l’oposició, per no haver d’enfrontar-se a una moció de censura.

Vostè manté la cadira i ho fa únicament per continuar cobrant el sou de la Diputació. Malgrat estar imputat en delictes contra l’administració pública, continuarà cobrant un substanciós sou públic. Inadmissible.

Així, de moment només mig plega i aquest mig plegar ens sembla absolutament insuficient i únicament ens genera més desconfiança cap a l’actual govern i cap al PSC.

Avui no direm res de nou, no cal. Tal com hem reclamat en les darreres setmanes, avui reiterem l’exigència de què tots els regidors imputats deixin tots els seus càrrecs. És a dir, que segueixin l’exemple del seu company Ricard Estrada, que, en un gest que l’honora, deixa l’acta de regidor, una decisió una mica tardana però que li permet recuperar la seva dignitat.

Perquè l’important, Sr. Bustos, no és preservar el seu sou ni la seva cadira.

L’important és que la ciutadania tingui totes les garanties de què la gestió de l’Ajuntament es fa amb honestedat i transparència, amb persones lluny de tota sospita.

Els treballadors i treballadores de la casa han de saber que qui els comanda no els està utilitzant per a interessos personals o partidistes, i la ciutadania ha de tenir l’oportunitat de confiar en aquesta administració.

No recuperarem la normalitat, no sortirem d’aquesta crisi política si no emprenem mesures immediates i transparents que demostrin la voluntat de foragitar qualsevol presumpte element de corrupció.

Cal fer net i el mínim indispensable per aconseguir-ho és cessar d’immediat tots els càrrecs electes i de confiança imputats i començar a netejar les estructures municipals. Des de l’Entesa per Sabadell serem molt insistents i molts clars: tolerància zero amb qualsevol tipus de corrupció.