L’Entesa per Sabadell insta el govern municipal a no eludir la seva responsabilitat i fer respectar els drets dels vianants i l’Ordenança de Via pública

121115 IMG_9957 br

Des de fa setmanes una bastida d’obra dels carrers de Sant Pau i de Sant Pere posa en risc els vianants

Garantir la seguretat dels i les vianants és una responsabilitat ineludible de les autoritats municipals. El govern municipal té el deure de complir i fer complir les Ordenances municipals i té la capacitat inspectora i sancionadora perquè la via pública sigui un espai segur per als vianants i especialment per a les persones amb problemes de mobilitat i els invidents.

121115 IMG_9957 brLa realitat, però, resta molt lluny d’aquest objectiu. Els carrers de Sabadell sovint es converteixen en una cursa d’obstacles, en la que els vianants han de posar en perill la seva seguretat perquè és materialment impossible circular per les voreres a causa de l’incompliment de les obligacions dels particulars i de la desídia del govern municipal, que fa els ulls grossos i no obliga a prendre les mesures per a garantir la seguretat dels vianants.

Un exemple d’aquesta desídia és la bastida d’obra que, des de fa setmanes, ocupa els carrers de Sant Pau i de Sant Pere, enfront del Teatre Principal, la qual impedeix passar per la vorera i obliga els vianants a circular per la calçada posant en risc la seva integritat física pel gran nombre de vehicles que transiten per aquests carrers. No existeix tampoc cap pas alternatiu, ni cap tipus d’indicació ni de senyalització lumínica.

L’Entesa per Sabadell va advertir fa dies aquesta situació al govern municipal i va reclamar mesures que garantissin la seguretat de les persones. La resposta però, ha estat nefasta. En lloc d’obligar a l’empresa constructora a adoptar les mesures adients, el propi Ajuntament ha col·locat tanques per impedir el pas dels vianants i obligar-los a passar pel mig de la calçada, sense cap tipus de protecció, cap pas de vianants alternatiu ni cap senyalització.

Amb aquesta manera d’actuar, el govern municipal eludeix la seva responsabilitat i posa de relleu el més absolut menyspreu pels drets dels vianants i la seva seguretat.