L’Entesa per Sabadell lamenta la manca de sensibilitat del govern municipal en el projecte del Passeig

120608 GM 3

El govern desestima totes les al·legacions

L’Entesa per Sabadell lamenta la manca de sensibilitat i de flexibilitat que ha demostrat el govern del PSC respecte les possibilitats de millora del projecte del Passeig de la Plaça Major.

120608 GM 3Malgrat el govern és coneixedor de què en les darreres setmanes s’ha desenvolupat un interessant debat a la ciutat, allotjat per la Fundació Bosch i Cardellach, en què ha participat fins i tot l’arquitecta municipal redactora del projecte, ha decidit tirar pel dret sense escoltar cap proposta i aprovar la fase 1 del projecte a la Junta de Govern Local del passat divendres.

El govern presidit per Manuel Bustos ha rebutjat totes i cadascuna de les al·legacions presentades, entre les quals hi havia 10 al·legacions de l’Entesa per Sabadell. Únicament han deixat oberta la possibilitat a incorporar alguns elements de les conclusions del debat en una fase posterior, sense especificar quins són aquests elements i qui prendrà les decisions, i sense garanties de què efectivament es recullin.

L’Entesa per Sabadell denuncia la precipitació d’aquesta decisió, després de tenir el projecte tres anys aturat, i recorda que en cap moment no s’ha posat a informació pública l’avantprojecte del conjunt del projecte, sinó únicament la fase 1, que afecta només el Passeig Manresa, però que, tanmateix, condicionarà completament l’execució de les fases següents.

L’Entesa per Sabadell adverteix que, amb aquesta decisió unilateral del govern municipal, la ciutat perd l’oportunitat de millorar significativament el projecte a partir de les aportacions dels diversos agents ciutadans implicats, els quals han realitzat propostes molt rellevants. Un procés acotat de revisió del projecte, ja en aquesta fase 1, es podria dur a terme sense pràcticament alterar els terminis previstos.

L’Entesa per Sabadell considera un error fragmentar el projecte i reclama que es tinguin en compte les reflexions sobre el conjunt per tal de construir el millor projecte per a un espai tan central i emblemàtic com el Passeig de la Plaça Major, tal i com la ciutat mereix.