L’Entesa per Sabadell i ICV celebren l’ajornament de l’aprovació de la nova tarifa de l’aigua

El govern municipal pretenia aprovar avui en el ple un increment del 22,90 %

Els grups municipals d’ICV i de l’Entesa per Sabadell han acollit positivament que l’alcalde hagi accedit a última hora a la seva petició d’ajornar l’aprovació de la nova tarifa de l’aigua, que figura en l’ordre del dia del Ple Municipal d’aquesta tarda.

Aquest matí, les portaveus de l’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez, i d’ICV, Carme Garcia, han tramés a l’alcalde un escrit exposant la seva preocupació per la greu repercussió de l’increment de tarifes del 22,90% sobre les economies familiars de la ciutat. En aquest sentit, sol·licitaven :

1 – Que es retirés de l’ordre del dia del Ple Municipal el punt 6 “aprovar la revisió de les tarifes dels servei públic de subministrament d’aigua i altres serveis i prestacions complementàries vigents”

2 – Que la Companyia d’Aigües presentés en una sessió presencial a tots els grups municipals un informe detallat dels conceptes que justifiquen aquest increment, així com les perspectives a curt i mig termini del preu de l’aigua.

Aquesta tarda, durant una reunió convocada urgentment pel regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, sr. Ricard Estrada, finalment s’ha comunicat la decisió d’ajornar el punt, tal i com s’ha fet també a l’Àrea Metropolitana de Barcelona aquest mateix matí.

Les portaveus dels grups municipals d’ICV i de l’Entesa per Sabadell confien que es trobin mecanismes polítics per evitar l’increment del 70% de l’aigua en alta per part de l’empresa en vies de privatització Aigües Ter Llobregat – ATLL, i que, en qualsevol cas, es cerquin fórmules per minimitzar l’impacte econòmic sobre la ciutadania pel fet que l’aigua és un bé bàsic de primera necessitat.

Grups Municipals
Entesa per Sabadell
Iniciativa per Catalunya Verds Sabadell

Sabadell, 2 d’octubre de 2012