L’Entesa per Sabadell alerta dels greus efectes de les mesures imposades per Mariano Rajoy, especialment a causa de l’increment de l’IVA

120608 GM 3

Es generarà més pobresa i una previsible fractura social

L’Entesa per Sabadell ha valorat molt negativament la duresa de les mesures anunciades ahir pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy. El nou increment de l’IVA, que s’aplicarà de manera imminent, tindrà repercussions directes i molt negatives sobre la ciutadania, accentuant encara més la pressió sobre les persones en situació de precarietat laboral o afectades per l’atur.

120608 GM 3A més, el nombrós col·lectiu d’aturats haurà de suportar les conseqüències de la retallada de la prestació d’atur, que es basa en la marginació i la criminalització de les persones que no troben feina.

D’altra banda, l’increment de l’IVA també tindrà un efecte directe sobre el pressupost municipal i els serveis públics, perquè s’hi veurà reflectit en totes les concessions administratives i contractacions que té l’Ajuntament. Un element negatiu més de la privatització de serveis que ha dut a terme el govern de Manuel Bustos en els darrers anys.

L’Entesa per Sabadell també lamenta que el govern del PP pretengui reforçar el paper de les diputacions en detriment dels municipis, en comptes d’eliminar-les, en compliment de les directives europees que no permeten l’existència d’administracions sense elecció directa per part de la ciutadania. Es tracta d’una mesura pensada per imposar una política centralista espanyola en contra de les administracions amb més sobirania i de proximitat.

L’Entesa per Sabadell reivindica el municipalisme com a administració propera a la ciutadania i denuncia que els governs de dretes vulguin aprofitar la situació de crisi per presentar la reducció del 30% de la representació en els municipis aparentment com a estalvi, una mesura que únicament pretén reduir el pluralisme polític i avançar cap al bipartidisme.