L’Entesa per Sabadell denuncia que l’Estació Renfe Centre no disposa de cap servei d’emergència per evacuar persones amb mobilitat reduïda

120621 Acció RENFE Centre

L’Entesa per Sabadell ve denunciant des de fa mesos que l’escala mecànica de l’Estació Renfe Centre està espatllada des del mes de març de 2011 i que Adif no té cap intenció de reparar-la, escudant-se en la futura remodelació integral de l’estació que no té encara calendari ni assignació pressupostària.

120621 Acció RENFE CentreA banda d’aquesta avaria, l’estació Renfe Centre mai no ha complert les disposicions normatives pel que fa a les Barreres Arquitectòniques Urbanes – BAU, perquè no disposa d’ascensors ni rampes que comuniquin el vestíbul amb l’exterior i per tant és inaccessible per a les persones amb mobilitat reduïda, malgrat la Llei 20/1991 i el Decret 135/1995, de 24 de març, de promoció de l’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques.

Ara, l’Entesa per Sabadell ha decidit adreçar-se al president del Consell de la Mobilitat de l’Autoritat del Transport Metropolità – ATM, al conseller de Territori i Sostenibilitat, Sr. Lluís Recoder, i a l’Àrea de Promoció de l’Accessibilitat i Supressió de Barreres per tal de posar en el seu coneixement la vulneració de la legislació d’accessibilitat a l’estació més cèntrica i amb més viatgers de Sabadell.

L’Entesa per Sabadell denuncia a través d’aquests escrits que RENFE no tan sols no garanteix l’accessibilitat universal dels usuaris sense cap tipus de discriminació, sinó que no disposa de cap servei d’emergència per resoldre la situació en cas que hi hagi persones amb mobilitat reduïda que accedeixin a l’andana, o que hagin d’abandonar el tren en aquesta estació en cas d’accident, avaria i incendi, tal com va poder comprovar in situ el passat 21 de juny en una acció que simulava la realitat de les persones que no poden pujar escales (podeu veure el vídeo de l’acció a http://www.youtube.com/watch?v=cY162bMsc3U&feature=youtube_gdata).

L’Entesa per Sabadell va presentar al ple municipal de novembre de 2009 una moció, que va ser aprovada, per tal que s’eliminessin les barreres arquitectòniques en aquesta estació. Més recentment, el passat 1 de juny també va presentar una moció que es va aprovar per unanimitat a la Junta de portaveus per instar a la reparació de l’escala mecànica que feia 15 mesos que no funcionava.