L’Entesa per Sabadell dóna ple suport a la Vaga General del 29 de març i anima als sabadellencs i sabadellenques a secundar-la

1203-AdhesiuVAGAG29M

La contrareforma laboral del PP, juntament amb les retallades de drets socials, representen l’atac més gran contra els treballadors i treballadores i contra la ciutadania en general des de la transició.

1203-AdhesiuVAGAG29MDes de fa més de 15 anys governs de diferent color polític venen canalitzant les pressions patronals aplicant mesures per abaratir l’acomiadament i per afavorir la temporalitat en la contractació, aprovant la reforma de les pensions i la reforma constitucional exprés (PSOE-PP) per limitar el dèficit públic. Unes mesures que es van poder aplicar gràcies a la tèbia resposta dels sindicats majoritaris.

Aquesta política de cessions als interessos de les grans empreses i del sector financer per part de l’anterior govern del PSOE han aplanat el camí a l’actual contrareforma laboral del PP i CiU.

Davant dels continuats atacs als drets laborals i socials (retallades salarials, retallades de drets socials, acomiadaments…), l’única resposta útil és la mobilització, àmplia, massiva i contundent: la Vaga General.

Des de l’Entesa per Sabadell considerem que aquesta Vaga General ha de ser l’inici d’un procés de mobilitzacions que ha de créixer fins aconseguir la retirada completa de la contrareforma laboral i l’aturada total de les retallades i dels acomiadaments.

Enlloc de l’anunciada creació de llocs de treball la reforma laboral de PP i CiU, únicament persegueix una brutal desregularització de les condicions laborals:

 Elimina el contracte fix amb indemnització per acomiadament improcedent de 45 dies per any treballat.

 Elimina l’autorització administrativa dels EROs.

 Les empreses podran reduir unilateralment els salaris “per millorar la productivitat” i modificar altres aspectes com jornada, horaris, torns, etc.

 Desapareix la pròrroga indefinida dels convenis col·lectius i es fa prevaldre el conveni d’empresa.

 Es facilita la desvinculació dels convenis col·lectius per part de les empreses.

 S’obligarà a les persones en l’atur que cobrin prestació a fer “treballs socials”.

 Es creen noves modalitats de contracte que fomenten la precarietat (contracte amb un període de prova d’un any i ampliació del contracte d’aprenentatge).

 Es donen més bonificacions als empresaris per a la contractació.

 Es deixa a mans de les ETTs les tasques d’intermediació laboral.

Des de l’Entesa per Sabadell rebutgem completament aquesta contrareforma laboral, que deixa en la més absoluta indefensió als treballadors i les treballadores i comportarà, a més a més, una pèrdua de drets i de poder adquisitiu intolerables. I per aquests motius fem una crida a participar activament a la VAGA GENERAL DEL 29 DE MARÇ.

CONTRA LES RETALLADES! PELS DRETS SOCIALS I LABORALS!

SOBREN ELS MOTIUS, JA N’HI HA PROU! EL 29M TOTS A LA VAGA!