L’Entesa per Sabadell denuncia l’incompliment del Pla Sanitari i reclama la construcció de l’hospital Ernest Lluch

110119RPSanitat

El nou Conseller de Salut, Boi Ruiz, anunciava la setmana passada un pla de retallades a la sanitat pública de conseqüències molt negatives per al conjunt de catalans i catalanes i especialment pels usuaris de Sabadell i la seva demarcació sanitària.

110119RPSanitatDes de l’Entesa per Sabadell considerem inadmissible aquest anunci, ja que a la pràctica significa renunciar a les inversions previstes per a resoldre el dèficit històric dels serveis sanitaris, que patim des de fa molts anys. La situació d’urgències, les llistes d’espera, la manca de llits hospitalaris, les mancances de la xarxa d’assistència primària, les places de salut mental, etc. són els aspectes més visibles.

Encara queden per realitzar moltes de les actuacions previstes en el Pla Sanitari del Vallès Occidental 2006 – 2009:

 CAP de Gràcia. Previsió inauguració 2009. Pendent d’acabar i equipar.

 CAP de Can Llong. Previsió inauguració 2009. Pendent d’iniciar.

 Parc Taulí. 2a fase. Pendent d’iniciar.

 Hospital Ernest Lluch. Posada en funcionament 2010. No s’han licitat les obres. Aquest hospital és el més prioritari de tot Catalunya.

Des de l’Entesa per Sabadell no admetem que es paralitzin les inversions necessàries per resoldre els dèficits dels serveis públics tot apel·lant la situació de crisi, després d’haver suportat anys i anys d’incompliments dels compromisos adquirits.

Pel contrari, exigim la construcció immediata de l’ Hospital Ernest Lluch i que sigui de titularitat i de gestió 100 % públiques. El caràcter públic de la sanitat és fonamental per garantir la universalitat i la qualitat del servei. Des de l’Entesa no admetem que els serveis públics siguin objecte de negoci.

L’Entesa ha sol·licitat la urgent convocatòria del Consell municipal de Salut, concretament de la comissió de seguiment del Pla sanitari, poder obtenir informació i obtenir un compromís respecte a les actuacions pendents.
Finalment, encoratgem a la ciutadania a mostrar el seu rebuig a les retallades del serveis i les prestacions públiques.