L’Entesa per Sabadell denuncia el nul interès de l’alcalde Bustos pel Museu Tèxtil i demana que es faci públic el contingut de l’acord signat en l’acte del Vapor Pissit

El passat dissabte el pati del Vapor Pissit va acollir un acte en el transcurs del qual l’alcalde, el Gremi de Fabricants i la Fundació Bosch i Cardellach van signar una declaració per a la difusió del patrimoni industrial.

L’Entesa per Sabadell lamenta que el contingut de la declaració no es fes públic ni abans, ni en el mateix acte, ni es facilités als assistents, fet que hauria permès valorar l’abast del compromís que s’estava prenent. Aquesta opacitat ens porta a valorar l’acte en si com una nova maniobra de distracció de l’alcalde Manuel Bustos per tal d’eludir la seva responsabilitat per haver abandonat el projecte del Museu Tèxtil durant més de deu anys.

L’única informació oficial sobre el contingut de l’acte cal cercar-la al web municipal i no fa cap referència al projecte de museu aprovat l’any 1998, fruit d’un llarg procés de debat ciutadà. A més, s’hi afirma que “ha de ser compatible la museificació d’una part del Pissit amb nous usos, com podria ser un centre de creació teatral”, cosa que impossibilitaria la creació del Museu de la Indústria Tèxtil Llanera i comportaria la destrucció del patrimoni que acull el Vapor Pissit.

L’Entesa per Sabadell denuncia els falsos discursos i les maniobres de l’alcalde sobre el Museu Tèxtil, ja que tan ell com el govern municipal del PSC que encapçala han demostrat durant deu anys un interès nul perquè el MITL sigui una realitat, i tal i com ho van posar de manifest en el passat ple de febrer al votar en contra d’ubicar el Museu al Vapor Pissit i de preservar el patrimoni únic que existeix a Catalunya.

Finalment, tal com ja va reclamar en una roda de premsa la passada setmana, l’Entesa demana un cop més que sigui l’Ajuntament qui lideri el procés per adequar el projecte del MITL i que el Consell de l’Organisme Autònom de Museus i Arxiu, on estan representats l’Ajuntament, els museus i diverses entitats de la ciutat, sigui l’òrgan encarregat del seguiment dels treballs tècnics del futur museu i participi activament en la seva definició.