L’Entesa per Sabadell ha contribuït a millorar el plec de clàusules del cementiri, però lamenta que s’hagin rebutjat les propostes adreçades a evitar la seva privatització

L’Entesa per Sabadell considera positius els canvis que s’han fet en el plec de clàusules administratives i d’explotació de la gestió del servei de cementiri, però lamenta que no s’hagin recollit totes les seves propostes.

El Grup municipal de l’Entesa va ser l’únic que va formular al·legacions a aquest document que privatitza la gestió del cementiri. La primera al·legació, que anava precisament en sentit contrari a aquest procés de privatització, no ha estat recollida pel govern municipal que és partidari de deixar en mans privades els serveis públics. Aquesta era una esmena a la totalitat, perquè en cas d’haver estat acceptada hauria invalidat el procés de concessió.

Tanmateix, l’Entesa també havia fet al·legacions al contingut del plec, en previsió de què l’equip de govern mantingués la seva intenció de privatitzar el servei. Entre les propostes de l’Entesa que s’han incorporat al text, figuren matisacions del text per tal de garantir la bona prestació del servei, la correcta aplicació de les normatives o altres aspectes, com ara les modalitats de pagament. També s’ha acceptat fer una referència a l’elevat valor patrimonial del Cementiri Vell i un apartat que obliga la concessionària a facilitar als usuaris informació clara i indicacions d’itineraris, així com la promoció de l’accés en mitjans de transport públic.

No obstant això, l’Entesa lamenta que no s’hagin incorporat dues propostes que consideraven prioritàries: garantir que en el futur es mantingui una oficina d’atenció als usuaris al centre de la ciutat, i incorporar en la Comissió de seguiment del servei representants d’organitzacions de consumidors i d’usuaris, com ara el SEDECU o les entitats d’enterraments. Resulta incomprensible que el govern municipal no accepti unes propostes adreçades a millorar la informació als usuaris i a fomentar la participació.