Bemba, sis anys sense clarificar els fets, sis anys eludint responsabilitats

A la matinada del dia 28 de setembre de 2003 varen tenir lloc els incidents coneguts com els fets del Bemba. Uns incidents molt greus que van alterar la convivència ciutadana i van comportar importants repercussions polítiques, com la pèrdua de confiança d’una part important de la ciutadania cap el govern municipal encapçalat per Manuel Bustos.

Des del primer moment l’Entesa per Sabadell va lamentar i condemnar enèrgicament aquells incidents i va reclamar per tots els mitjans que el govern municipal clarifiqués què havia passat i per què havien succeït aquells fets tan greus amb la implicació directa del govern del PSC. Sis anys després no hi ha hagut cap interès en clarificar aquells fets.

Per què va haver-hi una actuació policial tan desproporcionada? Qui la va ordenar? Per què va intervenir una unitat especial de la Policia Municipal? Per què el govern municipal va mentir en negar l’ús de material antiavalots? Per què es van practicar detencions indiscriminades?. Quin paper van tenir els regidors Paco Bustos i Josep Ayuso durant els incidents? Són preguntes que vàrem plantejar fa sis anys i que sis anys després encara no tenen resposta.

En aquest tema, com en molts altres, el govern municipal del PSC ha fet gala de la més absoluta manca de transparència i de no voler aclarir els fets per evitar que surtin a la llum les possibles responsabilitats polítiques pels fets succeïts i deixant tota clarificació a mans de la justícia sota un procés incomprensiblement llarg i lent.

L’Entesa per Sabadell considera que tota aquesta situació del cas Bemba és fruit del dèficit democràtic que pateix la ciutat que impedeix que sis anys després la ciutadania encara no conegui perquè van succeir els incidents més greus que han tingut lloc a la ciutat en l’època democràtica.