El Grup Municipal d’Entesa per Sabadell dóna suport a la consulta del municipi d’Arenys de Munt i recorda que el dret d’opinió és un dret democràtic fonamental

L’Entesa per Sabadell defensa el dret de tot poble a poder decidir lliurement el seu futur exercint el dret a l’autodeterminació, un principi fonamental dels drets humans que constitueix un exercici cívic i democràtic. Els seus regidors, Isidre Soler i Virginia Domínguez, formen part des de la seva creació del Moviment Decidim.cat de Càrrecs electes locals pel Dret a Decidir que aglutina més de 1.200 càrrecs electes d’arreu dels Països Catalans.

És per aquest motiu que el Grup Municipal d’Entesa per Sabadell dóna ple suport a la iniciativa ciutadana per consultar l’opinió dels arenyencs sobre la independència de Catalunya i a la decisió democràtica del consistori d’Arenys de Munt de recolzar la convocatòria de la Consulta Popular.

L’intent d’impedir aquesta consulta per part de l’aparell jurídic i polític de l’estat espanyol és una vulneració dels drets individuals i col·lectius, perquè el dret d’opinió és un dret protegit fins i tot per la pròpia Constitució Espanyola (article 20.a).

Es tracta doncs d’uns fets que considerem molts greus per a la convivència democràtica dels nostres municipis i del conjunt del país i reclamem als poders jurídics i als partits que diuen defensar la voluntat popular, els drets de les persones i la democràcia que canviïn d’actitud i deixin que els ciutadans d’Arenys de Munt expressin de manera lliure la seva opinió.

També reclamem que totes les institucions democràtiques defensin una decisió majoritària del consistori d’Arenys de Munt. Per aquest motiu que el Grup Municipal d’Entesa per Sabadell s’ha adreçat als presidents de la Federació de Municipis de Catalunya i de l’Associació de Municipis de Catalunya perquè defensin una decisió d’un consistori presa democràticament.