Més hipocresia

Virginia Domínguez, Regidora del Grup Municipal d'Entesa per Sabadell

El senyor Paco Fernández, secretari de Política municipal del PSC de Sabadell, fa una lectura esbiaixada i interessada del meu article Hipocresia amb Palestina, publicat en el DS el passat 4 de febrer. En aquell article no vaig dedicar ni una sola paraula a criticar la tasca de la Comissió de Solidaritat amb Palestina, de la qual formo part juntament amb altres representants d’entitats, el treball dels quals respecto profundament. Aquell article estava íntegrament dirigit a qüestionar, no l’esmentada comissió, sinó el trist paper del PSC local, que es veu que té un concepte molt curt del que significa la solidaritat.

No cal repetir ara els arguments ja expressats abastament en aquell primer text. Només fer notar al senyor Fernández que en la seva resposta ni tan sols esmenta que el seu partit es va negar a aprovar una moció a la Junta de Portaveus del 27 de gener en què es proposaven mesures de pressió, com ara la suspensió de la venda d’armes a Israel, la suspensió dels acords polítics i comercials, o la sol·licitud d’emprendre accions davant la justícia internacional. Mesures que pretenen obligar l’Estat d’Israel a respectar els drets humans i a reconèixer els drets del poble palestí.

Recordar també al Sr. Fernández que si anteriorment la Junta de Portaveus del dia 9 havia aprovat un comunicat conjunt en la que es denunciava la matança a Gaza i es reclamava la fi del conflicte va ser perquè l’Entesa per Sabadell i ICV-EUiA havien presentat mocions en aquest sentit.

Per últim, reiterar que per canviar la situació del poble palestí, per canviar-la veritablement, només hi ha una via: pressionar el govern d’Israel. I per això calen posicionaments clars i valents. El que no toca, de cap manera, són posicions ambigües i hipòcrites.

(text en resposta a la rèplica de Paco Fernández a l’article Hipocresia amb Palestina)