Les Candidatures Alternatives del Vallès celebren una jornada sobre Infraestructures i defensen un nou model de mobilitat

Les Candidatures Alternatives del Vallès – CAV, de les que forma part l’Entesa per Sabadell, es van reunir el passat dissabte a Ripollet en una jornada sobre infraestructures, que culminava un procés d’estudi i debat de l’actual model de mobilitat i de diagnosi de les necessitats de cada municipi.

Les diferents candidatures van concórrer coaligades a les darreres eleccions municipals i compten amb 13 regidors i regidores a Ripollet, Sabadell, Badia i Rubí, a més d’un Conseller Comarcal.

Les CAV van convidar el geògraf i membre de l’Adenc, Maties Serracant, que va contextualitzar el marc normatiu urbanístic, tot explicant els continguts del Pla d’Infraestructures del Transport de Catalunya i el Pla Director d’Infraestructures de la Regió Metropolitana, que podrien tenir un greu impacte sobre el Vallès. També va exposar una proposta de mobilitat per a la comarca, basada en criteris sostenibles i prioritzant el transport col·lectiu.

Cada candidatura va presentar una radiografia de la xarxa de transport i de la situació de la mobilitat en el seu municipi, comptant amb intervencions de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Rubí i Sabadell. Va ser reiterada la demanda de millores efectives per al transport públic, així com l’oposició a infraestructures de gran impacte sobre el territori, com ara els túnels d’Horta, el Quart Cinturó, el Vial de Cornisa o la Interpolar Sud.

La jornada també va comptar amb la presència dels membres de la PTP. Albert Parès va explicar detalladament la seva proposta de TramVallès, un tramvia que recorreria diferents poblacions del Vallès i que relligaria les diferents línies de transport ferroviari de la comarca.

Els resultats de la jornada es recolliran en el document “Per un nou model de mobilitat”, que es farà públic en els propers dies i que serà la base del treball coordinat de les diferents candidatures a cada municipi, però també del conseller comarcal Jacint Padró.