Entesa per Sabadell demana ubicar el monument a la sardana a la mateixa Plaça de la Sardana

Hem tingut coneixement pels mitjans de comunicació de la intenció de l’Equip de Govern de col·locar un monument a la Sardana a la remodelada Plaça Marcet.

Des de l’Entesa per Sabadell valorem positivament que la sardana tingui el record que es mereix en un espai públic de la ciutat, com a referent col·lectiu de la nostra cultura.

No compartim en absolut la manera en la que l’Equip de Govern ha pres aquesta decisió, desconsiderant, una vegada més, els mecanismes i els organismes establerts per prendre aquest tipus de decisions.

Per altra banda aquesta decisió s’ha realitzar sense plantejar ni consultar la proposta a cap representant dels grups municipals, ni a cap organisme de participació municipal i saltant-se els criteris del Pla d’escultures, aprovat en el seu dia per tot el Consistori.

Tanmateix, considerem que s’escapa de tota lògica posar un monument a la Sardana en la plaça Marcet, en un lloc diferent de la futura Plaça de la Sardana, al costat de l’ABB.

Aquesta proposta tan sols l’entenem si al darrera d’aquesta decisió hi ha la voluntat de l’Equip de Govern d’anomenar Plaça de la Sardana a la Plaça Marcet.

Des de l’Entesa per Sabadell hem proposat a l’Equip de Govern que reconsideri la seva decisió i ubiqui el monument a la sardana a la futura Plaça de la Sardana, per tal no crear confusió a la ciutadania.