Proposta del Grup Municipal d’Entesa per Sabadell per construir un pas soterrat a la Gran Via

 

 

Actualment la Gran Via suposa una greu barrera arquitectònica per als vianants al llarg de tota la ciutat, que afecta especialment a aquelles persones amb mobilitat reduïda, que no poden utilitzar la major part dels actuals passos soterrats, pel fet que resulten inviables en disposar tan sols d’escales. De fet, la situació de greuge és extensible a totes les persones grans o que porten un cotxet de criatura o un carretó de la compra.  Aquests passos soterrats incompleixen totes les directrius relatives a l’accessibilitat i a la supressió de les barreres arquitectòniques.

 

Volem recordar que és responsabilitat de l’administració pública la supressió de les barreres arquitectòniques existents de les vies públiques i la seva adaptació a les  normes d'accessibilitat.

 

Per exemple, la Llei 9/2003, de 13 de juny, de la Mobilitat  recull entre els seus principis el foment i la incentivació del transport públic i col·lectiu i d'altres sistemes de transport de baix o nul impacte, com els desplaçaments amb bicicleta o a peu.

 

També la Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l'accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, estableix en el seu article 4 sobre accessibilitat dels espais d’ús públic, que els parcs i vies públiques s’adaptaran progressivament prioritzant criteris d’eficiència i concurrència de persones.

 

L’Entesa per Sabadell és sensible a tota aquesta problemàtica i té entre les seves prioritats les millores en els aspectes de mobilitat de tots els ciutadans i ciutadanes, amb especial atenció als col·lectius amb mobilitat reduïda. Alhora, l’Entesa defensa un model de ciutat on sigui possible realitzar els desplaçaments dins de la ciutat amb mitjans sostenibles com ara a peu o en bicicleta, amb suficients garanties de seguretat.

 

 

 

Proposta

 

Per aquests motius, amb l’objectiu fonamental de facilitar la permeabilitat de la Gran Via i mentre no s’abordi l’eliminació de totes la barreres arquitectòniques de la Gran Via en la seva globalitat,  proposem que s’estudiï la construcció d’una rampa en el pas soterrat a la Gran Via a l’alçada del Club de Natació, aprofitant l’oportunitat de les obres de l’aparcament del Centre de Fires Sabadell, a l’antiga ABB. Tal i com en el seu moment es va realitzar en el pas soterrat del Parc del Taulí, aprofitant les obres de la seva remodelació.

 

A més de donar servei a totes les persones que vulguin accedir a aquest nou equipament, en aquesta zona també es troba un equipament privat de gran afluència, com és el Club de Natació Sabadell, i, a més, es facilitaria la mobilitat de les persones que viuen al barri de Covadonga.

 

 

Entesa per Sabadell

 

Sabadell, 18 de juliol de 2007